Atatürk meydanında Giresunlulara seslendi

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Giresun’da düzenlenen vatandaşlara seslenerek, “Türkiye genelinde olduğu gibi Giresun’da, il, ilçe ve belde başkan adaylarımızla gümbür gümbür geliyoruz” dedi.

Atatürk meydanında Giresunlulara seslendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 21.03.2024
Düzenleme: 21.03.2024 10:39
84
A+
A-

Giresun’da yapılan anketlerde önde olduklarını iddia eden Özel, desteğinizle Fuat Köse ile Giresun’da yepyeni bir hikâye yazacağız” vurgusu yaptı.

FUAT KÖSE KONUŞTU

İl Başkanı Gökhan Şenyürek ve Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’in konuşmalarının ardından mikrofona gelen Başkan Adayı Fuat Köse; ‘’Harikasın Giresun, bu kalabalık heyecanın ve değişimin kalabalığıdır. Yola çıktığımdan bu yana ‘ben Giresun’un çocuğuyum’ dedim. ‘Sanayi’ den geldim’ dedim, bunun ardından sanayiye gittiler. ‘Ben Sökenliyim’ dedim, Söken’e gittiler. ‘Kumyalılıyım dedim’, Kumyalı’ya gittiler. Sokakbaşı’na gittim peşimden geldiler. Ancak Sokakbaşı’nda Cin Ahmet’i tanımıyorlar. ‘Denizle şehri buluşturduk’ dediler yüzme bilmiyorlar. Değerli hemşehrilerim ben Giresun İttifakının adayıyım, ben sokağın adayıyım. Her şeyimizi taklit ediyorlar, yalnız bir şeyi taklit edemiyorlar, sevgiyi taklit edemiyorlar. Sevmek yürek işidir. Biz sizlerin desteğiyle göreve geldiğimizde kimseyi ayrıştırmadan, ötekileştirmeden herkese hizmet edeceğiz. İnanın ki eski Giresun’u çok özlüyorum.

Onlar arkamızdaki halk gücünü görünce gittiğimiz yerlere hizmet etmeye başladılar. Eleştirdikçe gittiğim caddelere asfalt dökmeye başladılar. Ben daha göreve gelmeden bu hizmetleri onlara yaptırdım. Siz bir de beni göreve gelince görün. Sayın Genel Başkanım Özgür Özel adaylığım kesinleşince bana telefon açtı ve ‘Giresun’u kazanacağına söz veriyor musun?’ dedi. Ben de ‘Genel Başkanım Giresun’u kazanıyoruz’ dedim. Tüm Giresun’ un, adayı olarak 31 Mart’ ta desteğinizi bekliyor, beni sayın genel başkanıma mahcup etmeyeceğinize yürekten inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

VERİLEN SÖZLER TUTULMAMIŞ

Belediye Başkan Adayı Fuat Köse’nin konuşmasının ardından halka seslenen Genel Başkan Özgür Özel şunlara yer verdi; ‘’42.ve 47.Alayların torunları, başka bir ilde şehitliği olan tek şehrin Cumhuriyet sevdalısı olan, kahraman Giresunlular, bu gün burada sizinle birarada olmaktan dolayı çok mutluyum. Bu yoğun kalabalıktan anladığım Giresun’ un değişime hazır olduğudur. Giresun’umuzun genel problemleri bir türlü çözüme kavuşmuyor. Giresun’a verilip tutulmayan sözler var. Bunlardan bir tanesi ‘Güney Çevre Yolu’ Projesidir. 2012’de söz verdiler, her seçim öncesi gelip bir söz daha verdiler. Ancak hiçbir şey yapmadılar, yapmıyorlar. 7 ulaştırma bakanı değişmiş hepsi bunun sözünü vermiş fakat yapmamış. ‘Limana köprülü kavşak yapacağız’ dediler. 280 milyon lira maliyeti var, ayrılan ödenek 10 milyon lira. Giresun’la ilgili tüm vaatleri tamamen kandırmaca.

EMEKLİLERİMİZ 10 BİN TL’YE MAHKUM

Emeklilerimiz 10 bin TL maaşa mahkûm bırakıldı. Buradan Recep Tayyip Erdoğan’a sesleniyorum; gel pazartesi günü Meclisi açalım, emeklilerimizin hakkını verelim. Emekliler hakkını söke söke alıncaya kadar meydanlarda haykıracağım. Sizler de sandıkta tüm bunların hesabını sorun.

FINDIK ÜRETİCİSİNİN ADINA HAYKIRIYORUZ

Gelelim fındık konusuna; dünyadaki fındık üretiminin yüzde 70′ i Türkiye’ de üretiliyor ve en kalitelisi de Giresun’ da yetişiyor. Ancak ülke olarak fındıktan sadece 2 milyar dolar ihracat gelirimiz var. Oysa 120- 130 milyar dolarlık bir pazar mevcut. Basit bir hesapla 100 milyar dolarlık bir pazarın bizde olması lazım.

Bir de üreticiye verilen alan bazlı destek var.10 yıl önce mazot 2 lira 60 kuruşken dönüm başı 170 TL veriyorlardı, mazot olmuş 44 lira halen 170 TL veriyorlar. Üreticinin hakkı gasp ediliyor. Bu ne adaletsizlik? Fındık üreticisinin sesini buradan haykırıyoruz, artık yeter sesimizi duyun.

YEREL SEÇİMLER ÜLKEMİZ İÇİN ÖNEMLİ

Değerli hemşerilerim, yerel seçimler ülkemiz için büyük önem taşıyor. Bir tarafta halkı söylemlerle kandıran iktidar var, bir tarafta Giresun’a hizmet etmek için halkla bütünleşmiş heyecanlı Belediye Başkan Adayımız Fuat Köse var. İnanıyorum ki desteğinizle Fuat Köse kazanacak, Giresun kazanacak, Türkiye kazanacak. Biz ittifakımızı meydanlarda yapıyoruz. Bizim ittifakımız Türkiye İttifakıdır. Adayımız Fuat Köse’ ye topyekün desteğinizi bekliyorum. Seçimin ardından başkan seçeceğiniz Köse’nin makamına gelip bir kahvesini içeceğim, size söz’’ dedi.

KÖSE, AKSU’NUN TECRÜBELERİNDEN YARARLANACAK

Konuşması sırasında Giresun önceki dönem Belediye Başkanı Kerim Aksu ve Fuat Köse’nin birlikte elini kaldırırken büyük alkış alan Genel Başkan Özgür Özel, belediyecilik anlamında Kerim Aksu’nun tecrübelerinden faydalanacaklarını söyledi.

YAVAŞ VE İMAMOĞLU DESTEK VERECEK

Özel, Fuat Köse’nin sağ omzunda Mansur Yavaş’ın eli, sol omzunda Ekrem İmamoğlu’nun eli ve arkasında da Genel Başkan olarak kendisinin desteğinin olacağını söyledi.

Konuşmaların ardından CHP’ li belediye başkanları ve adayları otobüsün üstüne davet edilerek, isim isim tanıtımları yapıldı.

Genel Başkan Özgür Özel, Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, İl Başkanı Gökhan Şenyürek, Başkan Adayı Fuat Köse, Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş ve başkan adayları hep birlikte ellerini havaya kaldırarak coşkulu kalabalığı selamlarken, büyük alkış aldılar.

Genel Başkan Özel’e genel başkan yardımcıları Ulaş Karasu, Volkan Demir, Ordu Milletvekili Seyit Torun, Samsun Milletvekili Murat Çan, Ankara Milletvekili Umut Akdoğan da eşlik etti.

REKLAM ALANI