Atlı Jandarma timleri Kulakkaya yaylasında

Giresun’un en gözde yaylası olan Kulakkaya Yaylası’nda görev yapan atlı jandarma timleri, dostta güven, düşmana korku veriyor.

Atlı Jandarma timleri Kulakkaya yaylasında
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.07.2023
57
A+
A-

Özel eğitimli atların nal sesleri ve jandarma personellerinin varlığı, vatandaşlara güven veriyor.

VOLKAN VE ILGAZ BÜYÜK İLGİ ODAĞI OLDU

Kullakkayası Yaylası’nın asayiş, trafik ve çevre güvenliği bu yaz atlı jandarma timlerine emanet. Akdeniz ve Ege Bölgesi başta olmak üzere turizmin yoğun olduğu bölgelerde görev alan atlı jandarma devriye timi ilk kez Giresun’unda görev aldı. Yemyeşil, doğası, havası ve sularıyla yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Giresun’un Yavuzkemal Beldesi Kulakkaya Yaylası’nda atlı jandarma timleri göreve başladı. Nevşehir Jandarma At ve Köpek Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndan, Kulakkaya Yaylasında görev yapmak üzere 2 atlı tim gönderildi. Jandarma personelleri, Volkan ve Ilgaz adlı atlarla yaylanın asayiş, trafik ve çevre denetimini gerçekleştiriyor. Giresun’da ilk kez görev yapan atlı jandarmalar vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı. Atları seven vatandaşlar, hatıra fotoğrafları çektiriyor. Dereli İlçe Jandarma Komutanlığı emrindeki atlı jandarma timleri yaz mevsimi boyunca görev yapacak.

“KULAKKAYA YAYLAMIZA RENK KATTILAR”

Yavuzkemal Beldesinin çalışkan Belediye Başkanı Adem Önal, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin güzide yaylalarından Kulakkaya yaylasının son zamanlarda büyük ilgi gördüğünü belirterek, yaylanın özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğradığını kaydetti. Yoğun ziyaretçi akına karşı, asayiş, trafik ve çevre güvenliğinin sağlanması adına bu yıl Kulakkaya Yaylası’nda Jandarma Genel Komutanlığı tarafından atlı jandarma timlerinin görevlendirildiğini ifade eden Başkan Önal, “atlı jandarma timlerimiz Kulakkaya Yaylamıza ayrı bir görüntü ve renk kattı. Atlı timler yaylamızın asayiş ve güvenliğini sağlıyor. Atlı timleri gören vatandaşlarımız kendilerini daha güvende hissediyor. Atlı jandarma timlerini yaylamızda görevlendiren tüm yetkililere teşekkür ederiz” dedi.

REKLAM ALANI