Başer: Giresun imar sorunu nedeniyle çarpık yapılaşıyor

Giresun Bağımsız Belediye Başkan adayı Mustafa Başer, Giresun Belediyesi’nin en büyük probleminin başında imar geldiğini savunarak, imar noktasında hiç bir mesafe alamadığı için Giresun’un çarpık kentleştiğini kaydetti.

Başer: Giresun imar sorunu nedeniyle çarpık yapılaşıyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.09.2023
58
A+
A-

Başer, “Giresun 9 ayrı tepeden bakıldığında iç içe gitmiş tabir yerinde ise yığılmış bir vaziyette görünmektedir. Üzülerek söylüyorum ki bu şehir ve değerli insanları oluşan çirkinliği hak etmemektedir. Ve ne acıdır ki hal böyle iken yönetime gelen belediye başkanları bu çarpıklığa seyirci kalmış, kati surette çözüme yönelik yerinde hamleler yapmamışlardır” dedi.

Giresun Bağımsız Belediye Başkan dayı Mustafa Başer yaptığı yazılı açıklamada, estetik olarak şehrin siluetinin her geçen gün bozulduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yollarımız dar ve bozuk. Altyapı hatalı ve eksiktir. Çileye dönüşen trafik sıkıntısı almış başını gitmiştir. Altyapıdaki bu marazi durum neticesinde en küçük bir yağışta sorunlar baş göstermektedir. Yağışın şiddeti biraz fazla olunca da maalesef ki sular altında kalıyoruz. Belediye başkanına sormak istiyorum: Başkan olduğunuz günden beri bir çok imar alanı açtığınızı imar düzenlemesi yaptığınızı ifade ediyorsunuz. Bu çalışmalarınızla Giresun Belediyesi’ne ne kadar girdi sağladınız? Yoksa şahsa özel yollar ve imar alanları açarak kamu yararına değil de şahısların ve kendinizin menfaatine mi hizmet ettiniz? Şehir merkezimizde Fevzi Çakmak’ta, yerleşimi eskiye dayanan bölgede bir TOKİ uygulaması olacaktı, ne oldu? Aytekin Bey’in bu seçim vaadi de diğer birçoğu gibi güme mi gitti? Yeni Mahalle’nin makus talihi ne zaman ve nasıl değişecek? Söz ve sorular TOKİ uygulamalarına gelmişken; Giresun Kalesi ve etrafında yapılacak olan TOKİ uygulamalarının akıbetini de merak ediyorum. Sahi bu vaadiniz ne oldu?”

REKLAM ALANI