Basın meslek birliği kurulması şart

Yerel Medya Toplantısında, Pandemi sürecinde ara verilen il il ve bölge toplantı programlarının yeniden yapılması ve yapılacak il toplantılarının planlanması konusunda uzlaşıldı.

Basın meslek birliği kurulması şart
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.11.2023
28
A+
A-

Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) geleneksel hale gelen Küresel Medya Buluşması’nın üçüncüsü Alanya’da gerçekleştirildi. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim’in ev sahipliğinde 32 ülkeden yaklaşık 50 yabancı gazeteci ile Türkiye’den yaklaşık 200 yerel ve yaygın medya mensubunun katıldığı buluşmanın son gününde 3’üncü Küresel Medya Çalıştayı yapıldı.

KGK Giresun İl Temsilcisi Mustafa Demir’in de katıldığı dev buluşma, çalıştayın ardından Gala Gecesi ve Küresel Başarı Ödülleri töreni ile sona erdi. Alanya Eftelia Marin Otel’de gerçekleşen etkinliklerin 3’üncü günündeki çalıştayda, 200’e yakın yerli ve yabancı gazetecinin katılımı ile ulusal ve uluslararası ölçekte birçok önemli konu gündeme alındı.

Simültane tercüme ile İngilizce ve Rusça dillerinde yabancı gazetecilere online çeviri imkanı sunuldu. Çalıştayın son bölümünde KGK seçilmiş kurul ve meclislerinin yaptığı toplantılarda da Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılı dolayısıyla kamu diplomasisine katkı verecek alanlar belirlenerek gerekli planlamalar yapıldı ve 2024 için yol haritası çizildi. KGK Genel Başkanı Mehmet Ali Dim başkanlığında gerçekleştirilen Yönetim Kurulu, Başkanlar Kurulu, Yerel Medya, Yaygın Medya ve Dış Medya toplantılarında, Konsey’in bir yıllık çalışmaları ele alındı. Kamuoyunda oluşan olumlu ve olumsuz algılar ile konseyin gelecek dönem projeleri tartışıldı ve gerekli adımların atılması konusunda karar alındı. Kısa zamanda büyük fedakârlıklarla elde edilen başarıları gölgelemek isteyenlere fırsat verilmemesi gerektiği belirtilerek, kamuoyu önünde yapılan haksız ithamlarla ilgili en iyi cevabın daha çok çalışma ve faaliyet yapılması gerektiği konusunda uzlaşıldı.

MESLEK ÖRGÜTLERİYLE İŞ BİRLİĞİ

Yerel Medya Toplantısında, Pandemi sürecinde ara verilen il il ve bölge toplantı programlarının yeniden yapılması ve yapılacak il toplantılarının planlanması konusunda uzlaşıldı. KGK’nin BİK’teki varlığını güçlendirme konusunda yapılabilecekler üzerine istişarelerde bulunuldu. Yazılı basında ve internet medyasının kamunun çeşitli faaliyetlerinin resmi ilanlara katılması noktasında haberleştirerek farkındalık oluşturması konusundaki fikirler değerlendirildi. KGK üyelerinin çoğunluğu dikkate alınarak mal ve hizmet alımlarında toplu alım yoluyla indirim avantajı sağlanacak imkânlar gündeme getirildi. KGK önderliğinde diğer gazeteci meslek örgütleri ile ortak sorunlarla birlikte mücadele etmek amacı ile iletişim kurularak birlik çağrıda bulunulması ve güçlü basın birlikteliğinin sağlanması konusunda ortak karar alındı. KGK üyelerinin hukuki yardım almasını sağlamak adına bir hukukçunun görevlendirilmesi konusunda karar verildi. Dijital çağ haberciliğinde yapılması gerekenler konusunda illerde eğitim ve seminerler düzenlenmesi gündemi üzerinde istişareler yapıldı.

GALAGECESİ

Bu yıl 3’üncüsü yapılan ve yine Lonicera World Otel’in balo salonunda Televizyon Gazetecisi ve KGK Genel Sekreter Yardımcısı Benan Kepsutlu’nun başarılı sunumuyla gerçekleşen Küresel Başarı Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu Gala Gecesi, Ekotürk TV ile birlikte 24 ayrı TV kanalından canlı yayınlandı. Yerel ve ulusal birçok konuğun protokolde yer aldığı geceye MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan ve 23. Dönem MHP Antalya Milletvekili Hüseyin Yıldız ile Alanya Kaymakam Vekili Orhan Altun, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve Alanya Alaattin Keykubat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan ve Alanya protokolü tam kadro katıldı.

REKLAM ALANI