Başkan Önal’dan Yavuzkemal’e devrim gibi tarım atağı

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, görev süresince Kulakkaya’yı bölgenin en çok rağbet edilen turizm merkezlerinden biri haline getirdi.

Başkan Önal’dan Yavuzkemal’e devrim gibi tarım atağı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.08.2024
35
A+
A-

Aynı zamanda, halkı seracılığa ve çeşitli meyve dikimine teşvik ederek farklı bir başkan profili çiziyor.

TARIMSAL BAŞARILAR

Başkan Önal, Aretias TV’de katıldığı programda beldede önce kendisine, sonra da belediyeye ait 2 sera kurduğunu belirtti. Modern seralarda damla sulama sistemi ve doğal gübrelerle salatalık, domates, patlıcan, kıl biber ve karpuz yetiştiriliyor. Ayrıca tarlalarda karnıbahar, brokoli, kudret narı, pezik, enginar, aronya ve mavi yemiş üretiliyor. Deneme amaçlı dikilen kırmızı patates fidelerinin tutması durumunda, halkın bu tarımı yaygınlaştırması hedefleniyor. Önal, Tarım İl Müdürlüğü’nden alınan 2 bin meyve fidanını aşılatarak halkına ücretsiz dağıttı.

HALKI SERACILIĞA TEŞVİK

Başkan Önal, kendi seralarında yetiştirdiği sebzeleri örnek göstererek halkı seracılığa teşvik etti. Uygulamalı seminerlerle desteklediği halk, zamanla 300 dolayında sera kurarak geçim kapısı açtı. Yavuzkemal’in hayvancılık, tarım ve turizm potansiyeliyle diğer yerleşim yerlerine göre önemli mesafeler aldığını belirtti.

GELECEK PLANLARI

Önal, Kulakkaya’daki ana caddenin trafiğe kapatılarak DOKAP işbirliğiyle 20 dükkân ve 15 tezgah inşa edeceklerini, alt tarafına yol ve otopark yapacaklarını söyledi. Yavuzkemal’in merkezine hayvan pazarı kurduklarını ve parke tesisinde yıllık ortalama 220 bin parke taşı ürettiklerini belirtti. Doğaya uygun sosyal tesislerin rağbet gördüğünü ve kendi yaylaya özgü otantik evinin de halka örnek olacağını ifade etti.

TURİZMDE DEVRİM

Başkan Önal, “Yavuzkemal’de Kulakkaya ağırlıklı bir turizm devrimi yaşıyoruz. Beldemize yerli ve yabancı turistlerin daha fazla gelmesi için topyekün birlikte hareket edeceğiz.” dedi. Kuzalan Tabiat Parkı, Mavi Göl ve Göksu Travertenleri’nin Giresun turizminin lokomotifi olduğunu ve turistlerin bölgeye akın etmesinin gurur verici olduğunu belirtti.

REKLAM ALANI