Belediye krizinin sebebi CHP dönemindeki borçlar

Giresun – Ak Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, Giresun Belediyesi’nde yaşanan maaş krizinin en büyük sebebinin 2009-2019 yılları arasında CHP yönetiminden kalan borçlar olduğunu belirtti.

Belediye krizinin sebebi CHP dönemindeki borçlar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 30.07.2024
38
A+
A-

Yılmaz, “Mahalli İdareler Seçimleri yapılalı 4 ay oldu. Önceki AK Parti yönetiminde olan bazı yerlerde belediye yönetimleri başka partilere geçti. Bizim demokrasi anlayışımız, seçmenin kararına saygıdan geçer. 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Seçimleri sonuçlarına olduğu gibi, 31 Mart Yerel Seçim sonuçlarına da saygı duyuyoruz. AK Parti, demokrasiye sahip çıkmak adına bedeller ödemiş ve Türk siyasi tarihine adını altın harflerle yazdırmıştır” dedi.

MAZERET ÜRETMEK YERİNE HİZMET

Yılmaz, “Giresun Belediyesi’nde son dönemde maaş ödemeleri konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu borcun büyük kısmı 2009-2019 yıllarındaki CHP yönetiminden kalmadır. Bizim dönemimizde de CHP döneminden gelen borçlar vardı, ancak maaşlar hiç aksamadı. Hizmet ve vatandaş memnuniyeti esas olmalıdır” diye konuştu.

AK PARTİ PROJELERİNE DEVAM ÇAĞRISI

Yılmaz, “AK Parti belediye başkanlığı döneminde başlatılan projelerin devam etmesi önemlidir. Millet Bahçesi, Karayolları Şehir İçi Geçişi, Su Ürünleri Merkezi, DSİ İçme Suyu gibi projeler, şehrimize yeni bir yüz kazandırmıştır. Bu projelere devam etsinler, biz de destek verelim” ifadelerini kullandı.

DÜNYA SORUNLARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Yılmaz, “Dünya genelinde yaşanan COVID-19 salgını, Ukrayna-Rusya savaşı ve Kahramanmaraş merkezli depremler gibi olaylar ekonomileri olumsuz etkiledi. Mahalli seçim sonuçlarını değerlendirirken bu gerçekler göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

BORÇLAR ÖDENDİ

Yılmaz, “2019 yılında yaklaşık 48 milyon dolar borçla devraldığımız Giresun Belediyesi’ni 28 milyon dolar borçla devrettik. 2019-2024 yılları arasında yaklaşık 20 milyon dolar borç ödedik. Belediye başkanımız ve milletvekillerimiz ile birlikte bakanlıklardan ve destek fonlarından 1 milyar TL’ye yakın kaynak sağladık” dedi.

İMAR VE İNSANİ DEĞERLER

Yılmaz, “Bilet paralarıyla akılları karıştırmak ve insanları karalama gayretleri var. Giresun Sanayi Sitesi içerisindeki tek otopark yerinin imara açılması kabul edilemez. Ödenmeyen maaşlar ve temizlenmeyen sokaklar gibi sorunları örtbas etmeye çalışıyorlar. Ayrıca, kişisel husumetlerle bir bayanı çöpe gönderip çalıştırmak vicdana sığmaz” dedi.

HİZMETE DEVAM

Yılmaz, “AK Parti’ye gönülden bağlıyız. İl başkanlığı bizim için mülk değildir, hizmetin devamıdır. Teşkilat başkanlığımızın belirlediği takvime göre yılsonuna doğru kongre süreci başlayacaktır. Görevimizin başındayız ve milletimize aralıksız hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

REKLAM ALANI