Birçok Bölgede Sağanak ve Fırtına Bekleniyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinde hava koşullarının değişken olması bekleniyor.

Birçok Bölgede Sağanak ve Fırtına Bekleniyor
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.05.2024
33
A+
A-

Marmara’nın kuzeyi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Doğu Akdeniz, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya’nın iç kesimlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağış öngörülüyor. Diğer bölgelerin ise az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Sinop, Sivas, Kahramanmaraş, Osmaniye çevreleri ve Adana’nın kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Bu nedenle bu bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılar yapıldı.

Hava sıcaklıklarının önemli bir değişiklik göstermeyeceği ve yurt genelinde mevsim normallerinde seyredeceği belirtiliyor. Rüzgarın genel olarak kuzeyli, güney ve doğu kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, kuvvetli yağış beklenen yerlerde ise yağış anında yer yer kuvvetli esmesi bekleniyor.

Yetkililer, özellikle kuvvetli yağış uyarısı yapılan bölgelerde yaşayan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını, olası sel ve su baskınlarına karşı gerekli önlemleri almalarını tavsiye ediyor. Ayrıca seyahat edenlerin ve açık alanda bulunanların hava koşullarını yakından takip etmeleri öneriliyor.

REKLAM ALANI