Bulancak-Piraziz köpek katliamı için Adalet nöbeti

Giresun’un Bulancak-Piraziz kıyı sahilinde ölü bulunan ve Bulancak Belediyesi tarafından üzeri plaj kumuyla örtülen 18’den fazla köpeğin katillerinin bulunması ve suçu örtbas etmeye çalışan kurumlar hakkında adli süreçlerin başlatılması için hak savunucuları bu hafta da Adalet Nöbetinde bulundu.

Bulancak-Piraziz köpek katliamı için Adalet nöbeti
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.04.2024
Düzenleme: 02.04.2024 08:32
28
A+
A-

Giresun Valiliği’nin, 10.03.2024 tarihinden bu yana devam eden köpek katliamıyla ilgili soruşturma başlattığı kamuoyuna duyuruldu. Bu gelişme, hak savunucularının ölü olay yerinde gerçekleştirdiği “adalet nöbeti” ile desteklendi. Bulancak Haber’den Mehmet Yaşar’ın canlı yayını ve Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi’nin sosyal medya paylaşımlarıyla duyurulan Adalet Nöbetinde, hayvan hakları mücadelesi ve yerel seçimler öncesi seçmenlere yönelik çağrılar yapıldı.

Yaşam İçin Yasa İnisiyatifi gönüllüsü Nihal Memiş Dizdar, olay yerinde yapılan basın açıklamasında, tarikatlara yakın duran ve sokakta yaşayan hayvanları hedef gösteren siyasi partilere karşı tepki göstererek, hayvan hakları mücadelesinin önemini vurguladı. Dizdar, destekleyici mesajlarla birlikte, hayvan haklarının korunması için yapılan mücadelenin devam edeceğini belirtti.

Hayvan hakları mücadelesindeki önemli bir diğer isim olan HAYKONFED Karadeniz Bölge Temsilcisi Kemal Zafer Özdemir, adalet taleplerinin karşılanması için yapılan dilekçelerin işleme alındığını ve soruşturmanın başlatıldığını duyurdu. Özdemir, hukuki mücadelenin yanı sıra dayanışma ve eylemlerle kazanımların mümkün olduğunu vurgulayarak, tüm yurttaşları bu mücadeleye katılmaya çağırdı.

REKLAM ALANI