Bulancak ve Haymana kardeş şehir protokolünü törenle imzaladı

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, Ankara’da Haymana Belediyesi ile kardeş şehir protokolüne imza attı.

Bulancak ve Haymana kardeş şehir protokolünü törenle imzaladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 24.10.2024
25
A+
A-

23 Ekim Çarşamba günü gerçekleşen törende, Haymana Belediye Başkanı Levent Koç ile birlikte iki şehir arasındaki dostluk ve işbirliğini pekiştirecek olan anlaşma imzalandı. Sıbıç, Giresun’un 42. ve 47. Gönüllü Alaylarının Milli Mücadele döneminde Haymana’da şehit düşen atalarının anısına, bu protokolü imzalamanın kendisi için büyük bir gurur olduğunu ifade etti.

TARİHİ BAĞLAR GÜÇLENİYOR

Necmi Sıbıç, imza töreninde yaptığı konuşmada, “Atalarımızın kan döktüğü, şehitliklerinin bulunduğu Haymana ile kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bağ sadece bir protokol değil, aynı zamanda milli tarihimizi ve kahramanlık destanımızı yaşatma arzusunun da bir sembolüdür,” dedi. İki belediye başkanı, protokol sonrası birbirlerine hayırlı olsun dileklerini ilettiler.

SAKARYA MEYDAN MUHAREBESİ BELGESELİ GÖSTERİMİ

Aynı gün, Sakarya Meydan Muharebesi’ni konu alan “Cumhuriyete Giden Yolda Bir Ulusun Ölüm Kalım Destanı: Sakarya Meydan Muharebesi” belgeselinin galasına katılan Başkan Sıbıç, bu tarihi yapımın önemine vurgu yaptı. Sıbıç, “Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Giresunlu kahramanlarımız Milis Yarbay Osman Ağa, Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan ve Hacı Hafız Kurdoğlu Mustafa Zeki Efendi’yi rahmetle anıyorum,” diyerek, vatan için şehit olan kahramanlara minnetini dile getirdi.

KARDEŞLİK BAĞLARI PEKİŞTİRİLDİ

Törenin ardından iki şehir arasındaki kardeşlik bağını simgeleyen hediye ve çiçek takdimleri yapıldı, günün anısına karşılıklı dilekler paylaşıldı. Her iki belediye de bu dostluk anlaşmasının şehirlerarası dayanışmayı güçlendireceğini belirtti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.