Bulancak’ta sosyal belediyecilik başladı

Bulancak Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis Toplantısı’nda sosyal yardım ve ulaşım düzenlemeleri öne çıktı

Bulancak’ta sosyal belediyecilik başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.05.2024
26
A+
A-

Bulancak Belediyesi’nin Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 08 Mayıs Çarşamba günü saat 14.00’te Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Belediye Başkanı Necmi Sıbıç’ın mazeretli olması nedeniyle toplantıya Meclis Başkan Vekili Cihad Yıldız başkanlık etti.

Toplantıda, AK Parti Grubu’nun önergesiyle Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilen bir dizi sosyal yardım ve kamu hizmeti konusu oy birliği ile kabul edildi. Buna göre:

Belediye otoparklarının ilk 1 saat ücretsiz olması, Su ücretlerinde ihtiyaç sahiplerine ve emeklilere yüzde 50 indirim yapılması, İhtiyaç sahiplerine ve emeklilere yönelik yıllık 12 bin lira gıda yardımı sağlanması, İhtiyaç sahipleri ve emeklilere yönelik yüzde 25 kira yardımı yapılması gibi öneriler Meclis tarafından onaylandı.

Toplantıda ayrıca, çeşitli komisyonlarca ele alınan diğer konular da görüşüldü. Tarife Komisyonu’nun dolmuş ücretlerine zam yapılması raporu, 2023 yılı Kesin Hesap Tezkeresi ve İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün meslek kuruluşları ile protokol yapılması için yetki verilmesi talebi oy birliği ile kabul edildi.

İmar ve İstimlak Müdürlüğü’nün Otopark Şube Açılışı tezkeresi oy birliği ile kabul edilirken, Yazı İşleri Müdürlüğü’nün sendika hizmetleri konulu önergesi oy çokluğu ile reddedildi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak hizmet projesi tezkeresi oy birliği ile kabul edildi. CHP Grubu’nun dolmuş hatlarından vize ücreti alınmaması ve ikinci şirket kurulması önergeleri ise Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

Toplantı, iyi niyet ve temennilerle sona ererken, Mayıs ayının ikinci oturumunun 13 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 14.00’te yapılacağı kararlaştırıldı.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.