Cengel: Bu şehrin kültürünü bilemezler

Batlamayı İlçe Yapma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hakan Cengel, “İstanbul’da her yıl düzenlenen ‘Giresun Günleri’nin tek amacı ve gayesi bu şehri ve değerlerini tanıtmak olmalıdır” dedi.

Cengel: Bu şehrin kültürünü bilemezler
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.11.2023
46
A+
A-

Cengel yaptığı yazılı açıklamada, “Bu şehre sadece ‘Giresun Günleri’ öncesi gelip belirli ziyaret ve açıklamalar yapıp gidenlerin bu şehrin kültürünü ve değerlerini bildiklerini düşünmüyorum. Bu şehri tanıtmak istiyorsanız ya da İstanbul’da yaşayan hemşerilerimize Giresun havası aldırmak istiyorsanız, bu şehrin horonu, kemençesi ve karşılamasının dışında birçok değerinin olduğunu bilmelisiniz” ifadelerini kullandı.

Dernek Başkanı Cengel açıklamasında şunları sıraladı:

“Peki nedir bu değerler derseniz! Bu şehrin tarihidir, coğrafyasıdır, dilidir, insanıdır, Osman Ağası’dır, yemeğidir, denizidir, adasıdır, kalesidir, yaylasıdır, hamsisi, kirazı, fındığıdır.”

Memiş’e bu şehri hak ettiği gibi temsil etmesini öneren Cengel, şunları kaydetti:

“Sayın başkan sivil toplum kuruluşu olarak bizleri ayrıştırıyorsun farkındayız ama en azından bu şehri hak ettiği gibi temsil edin. Filistin’de yaşanan katliama hepimizin içi yanıyor, bu davranışınızı takdir ediyoruz. O zaman gelin bu festivalin gelirlerini Filistin halkına bağışlayalım.”

REKLAM ALANI