Çevrimiçi Çocuk Tacizine Karşı 156 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ülke genelinde gerçekleştirilen “SİBERGÖZ-37” operasyonlarında çevrimiçi çocuk müstehcenliği ve tacizi ile mücadele kapsamında 156 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Çevrimiçi Çocuk Tacizine Karşı 156 Şüpheli Yakalandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.05.2024
Düzenleme: 04.05.2024 12:13
26
A+
A-

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların 77 ilde, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde gerçekleştirildiğini belirtti.

Operasyonların Adana’dan Zonguldak’a kadar uzanan geniş bir alanda yapıldığını ifade eden Bakan Yerlikaya, şüphelilerin uluslararası kuruluşlarla yapılan işbirliği sonucunda çocuklara ait cinsel içerikli fotoğrafları ve videoları bilgisayar ortamında indirdiklerinin tespit edildiğini söyledi. Ayrıca operasyonlar sonucunda çok sayıda dijital materyale el konulduğunu da belirtti.

Bakan Yerlikaya, bu operasyonlarda emeği geçen tüm polisleri kutlayarak, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” dedi. Çocukların korunması ve çevrimiçi istismarlarla mücadelenin önemine vurgu yapan bu operasyonlar, siber suçlarla mücadelede kararlılığın göstergesi olarak değerlendiriliyor.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.