CHP İl Başkanı Şenyürek’ten tarımsal desteklere sert eleştiri

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, 2024 yılı için açıklanan tarımsal desteklere yönelik sert eleştirilerde bulundu.

CHP İl Başkanı Şenyürek’ten tarımsal desteklere sert eleştiri
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.08.2024
19
A+
A-

Şenyürek, tarımsal desteklerin mevcut ekonomik koşullar karşısında yetersiz olduğunu belirterek, AKP iktidarının kötü ekonomi ve tarım politikaları nedeniyle üreticilerin yüksek enflasyon ve artan maliyetler karşısında ezildiğini vurguladı.

ÇİFTÇİNİN SORUNLARI GÖRMEZDEN GELİNİYOR

Şenyürek, tarım üreticilerinin tarlada kalan ürünleri için haftalardır eylem yaptığını hatırlatarak, iktidarın bu isyanı görmezden geldiğini söyledi. Taban fiyatların açıklanmasıyla birlikte çiftçilerin emeklerinin hiçe sayıldığını ifade eden Şenyürek, “2024 yılı için açıklanan tarımsal destekler, yıllık enflasyonun TÜİK’e göre yüzde 62, ENAG verilerine göre ise yüzde 100’ü aştığı bir ortamda, yok hükmündedir. Fındık üreticisine yalnızca yüzde 28 artışla destek verilmesi ve alan bazlı desteğin 170 lira olarak sabit kalması, üreticilerin AKP iktidarı tarafından önemsenmediğinin açık bir göstergesidir” dedi.

TMO’YA ELEŞTİRİ: ÜRETİCİ BARONLARIN ELİNE DÜŞTÜ

Şenyürek, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından uygulanan fındık alım politikalarına da sert eleştirilerde bulunarak, “’Ofis çiftçinin kara gün dostudur’ sözü sadece duvarlarda kaldı. Üreticiyi baronların eline düşürmeyin uyarılarımız haklı çıktı. TMO’nun uygulamaları sonucunda bazı manavlar, fındığı elekten geçirip 11 mm altındaki sağlıklı mahsulü buruşuk sayarak, üreticinin emeğini gasp ediyor. Üreticilerimizin bu konuda bilinçli olmalarını ve bu oyunlara gelmemelerini tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

REKLAM ALANI