CHP’li Gezmiş’ten eczacılar için yeşil pasaport talebi

Eczacılık mesleğinin sorunlarını ve taleplerini Meclis gündemine taşıyan CHP’li Gezmiş, 15 yıllık kıdemi olan eczacılara yeşil pasaport verilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP’li Gezmiş’ten eczacılar için yeşil pasaport talebi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.06.2024
27
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Türk Eczacıları Birliği’ne (TEB) bağlı odalara kayıtlı olarak görev yapan ve en az 15 yıllık kıdemi bulunan eczacılara yeşil pasaport verilmesi için TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Pasaport Kanunu’nda değişiklik öngören kanun teklifini TBMM Başkanlığı’na sundu. Teklifin gerekçesinde, “İlaç endüstrisi ve sağlık hizmetleri bağlamında önemli bir role sahip olan ezcacıların, yurt dışında gerçekleşen mesleki gelişim fırsatlarına erişimi, mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmeleri, yeni ilaçlar, tedavi yöntemleri ve eczacılık pratiği ile ilgili uluslararası gelişmeler hakkında bilgi sahibi olmaları önem taşımaktadır.” denildi.

Üstlendikleri görev nedeniyle uluslararası sağlık hizmetleri alanında konferans, sempozyum ve toplantılara davet edilen eczacıların vize alma konusunda büyük mağduriyetler yaşadığına dikkat çeken TBMM Divanı Katip Üyesi ve Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, şunları kaydetti:

“Bizler halkımızın en yakın danışabileceği sağlık merkezleriyiz. Eczacıların, uluslararası sağlık hizmetleri alanında Türkiye’nin temsilini güçlendirecek olan etkileşim ve işbirliklerini arttırabilmek amacıyla gerçekleştirdikleri yurt dışı seyahatlerinde serbest dolaşım yapabilmeleri gerekmekte anca bürokratik sürece tabi tutulmaktadırlar. Doçent ve profesörler ile avukatlara tanınan yasal haktan, bu meslek gruplarının yararlanamaması bir fırsat eşitsizliği de yaratmaktadır.

Eczacılara da yeşil pasaport hakkı sağlanmalıdır.”

Teklifin yasalaşması halinde Türk Eczacıları Birliği’ne (TEB) bağlı odalara kayıtlı olarak görev yapan ve en az 15 yıllık kıdemi bulunan eczacılara hususi damgalı pasaport verilecek.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.