Demokrasi ve milli birlik günü anma etkinlikleri

Espiye ilçesinde, İlçe Müftülüğü tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma etkinlikleri kapsamında, ilçe merkezindeki Yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere 15 Temmuz destanı anlatıldı.

Demokrasi ve milli birlik günü anma etkinlikleri
REKLAM ALANI
Yayınlama: 19.07.2024
6
A+
A-

Merkez Camii’nde düzenlenen programa katılan İlçe Müftüsü Osman Gülbe, 15 Temmuz’u unutturmamak amacıyla yaz Kur’an kursuna katılan öğrencilere yönelik bir program düzenlediklerini belirtti. Gülbe, öğrencilere 15 Temmuz ruhunu aşılamayı amaçladıklarını ifade etti.

15 TEMMUZ’UN ÖNEMİ VURGULANDI

Gülbe, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“15 Temmuz akşamı cennet vatanımızda FETÖ’cü hainler tarafından darbe girişiminde bulunulmuştur. Ancak bu hainler, Türk milletinin vatan ve bayrak sevgisini unutmuşlar. Türk milleti, Çanakkale’de ve Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, yaşlısından gencine, kadınından erkeğine tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olarak tankın ve topun karşısına iman ve inancıyla dikilerek, Allah’ın yardımıyla bu hain kalkışmaya geçit vermemiştir. Allah bir daha bu millete 15 Temmuz gibi darbe girişimi yaşatmasın. Bu vesileyle, başta 15 Temmuz şehitleri olmak üzere bu topraklar için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”

Programda, 15 Temmuz şehitleri için dua edilerek, öğrencilere dondurma ikram edildi.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI