Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı

Giresun, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümünü görkemli bir törenle kutladı. Tören, deniz şehitleri anısına denize çelenk bırakılmasıyla son buldu.

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı coşkuyla kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.07.2024
9
A+
A-

Giresun Limanı Sahil Güvenlik Yerleşkesi’nde dün saat 15.00’te düzenlenen program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından, denizci öğrencilerin şiir okuması, mezuniyet töreni ve protokol konuşmalarıyla devam etti. Törene Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, vali yardımcıları ve diğer protokol üyeleri katıldı.

VALİ SERDENGEÇTİ’DEN ANLAMLI KONUŞMA

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, denizcilik sektörünün Türkiye’nin savunması, ekonomisi ve kalkınması için önemini vurgulayarak şunları söyledi: “1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yılının ülkemiz denizcilerine, Giresunlu hemşehrilerimize, balıkçılarımıza, mavi sulara gönül veren herkese kutlu olmasını diliyorum. Kabotaj Kanunu, Mavi Vatan’da egemenlik ve bağımsızlığımızı tescillemiş; denizciliğimizin gelişip, büyümesinde önemli rol oynamıştır.”

TÜRK DENİZCİSİ GURURLA YOL ALIYOR

Vali Serdengeçti, Türk denizciliğinin çağdaş ve müreffeh Türkiye idealine erişim rotasında olduğunu belirtti: “İnanıyoruz ki hiçbir rüzgar, hiçbir fırtına Türk denizcisini bu rotasından saptıramayacaktır. Kalbi, aklı ve ruhu aydınlık Türk denizcisi, her geçen gün daha da güçlenerek Türk Bayrağını dünya denizlerinde sonsuza dek şerefle dalgalandıracaktır.”

DEV BALIKÇI BARINAĞI PROJESİ

Vali Serdengeçti, Giresun Uzuncakum mevkiinde inşaatı devam eden ve Türkiye’nin en büyük balıkçı barınağı olma özelliğine sahip projeyle ilgili bilgi verdi. Proje tamamlandığında, 85 bin metrekare alan, 500 bin kasa kapasiteli soğuk hava deposu, 934 metre mendirek, 200 balıkçı tekne kapasitesi ve su ürünleri merkeziyle Karadeniz’den dünya mutfağına uzanan büyük bir proje hayata geçmiş olacak.

MEZUNİYET SEVİNCİ

Programda ayrıca denizci öğrencilerin mezuniyet töreni düzenlendi. Mezun olan öğrencilere diplomaları Vali Serdengeçti ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

DENİZ ŞEHİTLERİ ANISINA

Çanakkale Deniz Şehitleri ve 4 Nisan 1953’te Çanakkale Boğazı’nda batan Dumlupınar Denizaltısında şehit olan Giresunlu Mehmet Demir, Giresunlu Galip Yılmaz, Göreleli Hasan Kelleci ve tüm şehitler için denize çelenk bırakıldı. Program, deniz şehitleri anısına yapılan bu anlamlı anma töreniyle sona erdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.