Dere yataklarından uzak durun!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Okay Memiş, aşırı yağışlarda dere yataklarından uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Dere yataklarından uzak durun!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.07.2024
41
A+
A-

Giresun ve çevresinde beklenen kuvvetli fırtına ve yağışlara karşı alınacak önlemler, Vali Mehmet Fatih Serdengeçti ve AFAD Başkanı Okay Memiş başkanlığında düzenlenen Giresun AFAD Kriz Merkezi’nde ele alındı. 8 Temmuz Pazartesi günü saat 15.00’te gerçekleşen toplantıya, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, AFAD Başkan Yardımcısı Dr. Önder Bozkurt, Afetlere Müdahale Genel Müdürü Dr. Sadi Ergin, Vali Yardımcısı Dr. Davut Sinanoğlu ve ilgili kurum yetkilileri katıldı.

TEDBİRLER VE HAZIRLIKLAR GÖZDEN GEÇİRİLDİ

Toplantıda, Giresun ve ilçelerinde beklenen kuvvetli fırtına ve yağış öncesinde alınan tedbirler yeniden değerlendirildi. AFAD Başkanı Memiş ve Vali Serdengeçti, sadece kurumların değil, vatandaşların da uyarılara dikkat etmeleri gerektiğini vurguladı. İl genelinde toplam 279 personel ile 722 araç ve iş makinası olası durumlara karşı hazır bekletiliyor.

VATANDAŞLARA UYARILAR YAPILDI

Toplantıda, 15 ilçedeki tüm vatandaşların belediye anons sistemi ve diğer duyuru kanalları ile sel, su baskını, yıldırım, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıldığı belirtildi. DSİ 226. Şube Müdürlüğü ekiplerinin de derelerde ıslah çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi.

YETKİLİLERDEN AÇIKLAMALAR

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Serdengeçti, “AFAD Başkanı Okay Memiş başkanlığında, Koordinasyon Toplantımızı gerçekleştirdik. İlimizde beklenen muhtemel fırtına ve yağışlar için başta AFAD olmak üzere tüm kurumlarımız ile birlikte teyakkuz halindeyiz. Yaşanan olaylara ivedilikle müdahale ediyor, gerekli tüm tedbirleri alıyoruz,” ifadelerini kullandı. Vatandaşların acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aramaları ve yetkililerin talimatlarına uymaları hatırlatıldı.

TAMP KAPSAMINDA BİLGİLENDİRME

Toplantıda, İçişleri Bakanlığının 16.04.2024/1 sayılı Hidro-Meteorolojik Afet ve Acil Durumlarına ilişkin genelge kapsamında, TAMP’ta görevli kamu kurumlarına bilgilendirme yapıldığı ve ilgili çalışmaların ivedilikle tamamlanması gerekliliği ifade edildi.

Toplantı, katılımcıların soruları, görüş ve önerileriyle sona erdi. AFAD Başkanı Memiş, toplantıyı takip eden basın mensuplarına da açıklamalarda bulundu.

REKLAM ALANI