Doğankent’te ziyaret ve incelemelerde bulundu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, ilçe ziyaretlerine devam ediyor.

Doğankent’te ziyaret ve incelemelerde bulundu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.11.2023
81
A+
A-

Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, Doğankent ilçesinde kaymakamlık ve belediye başkanlığı ile esnafları ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya geldi. Serdengeçti’yi, Hükümet Konağı önünde Doğankent Kaymakamı Mustafa Mücahit Ayan ve ilçe protokolü başta olmak üzere Doğankentli öğrenciler karşıladı. Kaymakam Ayan tarafından Doğankent’in tarihi, coğrafyası, nüfusu, idari ve sosyal durumu, asayiş ve güvenlik durumu, ekonomik durumu, sağlık hizmetleri, eğitim, tarım ve hayvancılık, turizm, mahalli idareler, İlçe Özel İdaresi ve KÖYDES projeleri ile gerçekleştirilen yatırımlar başta olmak üzere güncel durum ve yerel yönetim faaliyetleri hakkında ayrıntılı bilgi verildi. Kaymakamlık ziyaretinin ardından Doğankent Belediye Başkanlığını ziyaret eden Vali Serdengeçti, Belediye Başkanı Rüşan Özden olmak üzere ilçenin önde gelenleri tarafından karşılandı. Vali Serdengeçti, Başkan Özden’e görevinde başarılar diledi. Başkan Özden de Vali Serdengeçti’ye nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Vali Serdengeçti, “Muhteşem doğasıyla huzur veren güzel Doğankent ilçemizde kaymakamlığımızı ve belediyemizi ziyaret ederek yürütülen çalışmalara ilişkin bilgiler aldık, değerlendirmelerimizi yaptık” dedi.  Serdengeçti, Doğankent ilçesindeki kamu kurumlarının yetkililerine ve personeline çalışmalarından dolayı teşekkür ederek, ilçenin gelişimi ve refahı için iş birliği ve dayanışma çağrısı yaptı.

DEVLET YATIRIMLARINI İNCELEDİ

Vali Serdengeçti, Doğankent ilçesindeki yatırımları da yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Vali Serdengeçti, “İlçemizde yürütülen çalışmaları yerinde tetkik ettik. Hemşehrilerimizin sorun ve taleplerine hakimiz. Burayı çok daha yaşanabilir bir noktaya taşımak için hep birlikte gayret göstermeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“EN TATLI İŞLETME”

Vali Serdengeçti, Doğankent ilçesindeki ziyaretlerine Doğankent Kadın Kooperatifi tarafından hizmete açılan Kavraz Çikolata & Kahve işletmesi başta olmak üzere esnaf ziyaretleriyle devam etti. Kavraz Çikolata & Kahve işletmesinin satış noktasını gezen Vali Serdengeçti ve beraberindeki heyet, ürünleri inceleyerek üretim aşamalarıyla ilgili kadın girişimcilerden bilgi aldılar. Kadın girişimciler tarafından işletme ile ilgili olarak; bölgemizde özel bir yere sahip olan Harşit Vadisi fındığı kullanılarak Belçika çikolatası ile harmanlanıp birbirinden lezzetli çikolata ve minvali ürünler yapıldığı, ayrıca pasta, börek, kuru gıda, kahvaltılık ve çay servislerinin de bulunduğu ve yöresel ürünlerin de yer aldığı bilgisi aktarıldı. Vali Serdengeçti, buradaki ziyaretiyle ilgili olarak da ‘En tatlı işletme!’ başlığıyla sosyal medya hesabından “Bereketli Harşit Vadisinde yetişen, dünyaya ün salmış kalitedeki fındıklarla çikolatayı harmanlayıp, muazzam lezzetler ortaya çıkaran kadınlarımızı tebrik ediyoruz. Koruyucu madde yok, doğal ve çok leziz” değerlendirmesinde bulundu.

Şehir meydanında vatandaşlarla da buluşan Vali Serdengeçti, onlarla oturup çay içti ve samimi sohbetler gerçekleştirdi.

REKLAM ALANI