Doku kültürüyle üretilen fidanlar toprakla buluştu

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Doku Kültüründe Üretilen Fındık Fidanları Toprakla Buluşuyor” etkinliğine katıldı.

Doku kültürüyle üretilen fidanlar toprakla buluştu
Tekil Yazı Reklamı - 1 (Geniş Resimli Tekil Sayfa Şablonu için - Masaüstü) 728x90 piksel

Etkinlikte, laboratuvar ortamında üretilen fındık fidanları toprakla buluşturuldu.

Tören, saat 13.30’da saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış konuşmalarında Enstitü Müdürü Dr. Aysun Akar, Giresun Milletvekili Prof. Dr. Nazım Elmas ve Vali Serdengeçti, fındığın stratejik önemini ve doku kültürü çalışmalarının başarılarını vurguladılar. Vali Serdengeçti, “Türkiye’nin fındık üretimindeki liderliğini, AR-GE çalışmalarımızla sürdürüyoruz” dedi.

Açılışın ardından, Vali Serdengeçti ve Milletvekili Elmas, Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği temsilcileri ile Doku Kültürü Laboratuvarı Sorumlusu Uzman Biyolog Merve Şekerli’ye teşekkür belgesi ve hediye takdim etti. Katılımcılar, laboratuvarları gezerek fidan üretim süreçleri hakkında bilgi aldılar.

Etkinlikte, doku kültürüyle üretilen 500 fidan seralarda tanıtıldı ve 250 fidan toprakla buluşturuldu. Vali Serdengeçti, ilk fidanı dikerek projeye destek verdi. “İlimize, bölgemize ve üreticilerimize hayırlı olsun” ifadeleriyle etkinliği sonlandırdı.

Tekil Yazı Reklamı - Alt – Masaüstü 336x280 piksel