Döneminizde belediye borç batağına sürüklendi

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Merkez İlçe Başkanı Murat Bektaş, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ekrem Civelekoğlu’nun belediyenin maaş ödemeleriyle ilgili açıklamasını siyasi nezaketsizlik olarak değerlendirdi.

Döneminizde belediye borç batağına sürüklendi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 03.07.2024
23
A+
A-

Bektaş, “Civelekoğlu’nun bu sözleri en nazik haliyle nezaketsizlik, siyasi anlamda ise basiretsizliktir” dedi.

CİVELEKOĞLU’NA SERT ELEŞTİRİLER

Bektaş, Civelekoğlu’nun, “Çalışanların alın terinin karşılığının ödenmemesi kabul edilebilir bir durum değildir. İstemeleri halinde kendilerine yardımcı olmaya hazırız” şeklindeki ifadelerine atıfta bulunarak, “Biz belediye yönetimini aldıktan sonra kötü bir yönetim sergiledik öyle mi? Belediyemizi borç batağına sürükledik, yanlış alımlar, yanlış ticari faaliyetler yaptık, yanlış kararlar verdik, öyle mi?” diyerek sert eleştirilerde bulundu.

3,1 MİLYON LİRALIK TİCARİ İLİŞKİ

Bektaş, Civelekoğlu’nun belediyeye hediyelik eşya, fındık, kömür, çikolata, temizlik malzemesi ve ikramlık hediyelik eşya sattığını ve bu ürünlerin piyasa fiyatlarının üzerinde 3,1 milyon liralık ticari ilişkiye girdiğini iddia etti. Bektaş, “Bu ticari etiği, siyasi etiği ve ahlakı Giresun kamuoyunun tartışması gerekiyor” dedi.

BELEDİYE BORÇ BATAĞINDA

Bektaş, önceki dönemin yönetiminde mal alımlarında fazla fatura kesildiğini ve eksik malzeme alındığını belirterek, “10 liralık mal alınıyor ama faturası 20 lira kesiliyor. Bu şekilde tespit ettiğimiz malzemesi eksik 450 bin liralık fazla fatura var. Zaten borç batağında yüzen bir idari yapıdan bahsediyoruz” dedi.

LOKMA DAĞITIMI VE UÇAK SEYAHATLERİ

Bektaş, Civelekoğlu’nun yönetimi döneminde 133 bin liralık lokma dağıtıldığını ve parasının belediye tarafından ödendiğini ifade etti. Ayrıca, “Parti çalışmaları için ekip halinde il dışına yaptıkları uçak seyahatleri için bilet paralarının belediyeye neden yüklendiğini söylesinler. Bu paraları belediyeye hemen iade etsinler” şeklinde konuştu.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.