Düzensiz göçle mücadeleye devam

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla kararlılıkla mücadele ettiklerini belirtti.

Düzensiz göçle mücadeleye devam
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.04.2024
22
A+
A-

Ramazan Bayramı tatili süresince gerçekleştirilen operasyonlarda 1.177 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı. Mobil Göç Noktası Araçlarıyla yürütülen “KALKAN-19” denetimlerinin 30 büyükşehirde devam ettiğini aktardı.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerini tebrik ederken, halkın dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti. Ülkenin her bölgesinde düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığını engellemek için kararlı bir şekilde çalışacaklarını vurguladı.

Öte yandan, Ramazan Bayramı tatilinin ilk beş gününde yapılan denetimlerde, 103’ü İstanbul’da olmak üzere 162 Mobil Göç Noktası Araçlarıyla 30 büyükşehirde gerçekleştirildi. Bu denetimlerde toplam 22 bin 707 yabancının kimlik bilgilerine bakıldı ve 1.177’sinin düzensiz göçmen olduğu tespit edildi. Yakalanan düzensiz göçmenlerin İl Göç İdaresi Müdürlüklerine teslim edildiği ve sınır dışı işlemlerinin hızla başlatıldığı belirtildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonlarda emeği geçen valilikleri, Göç İdaresi Başkanlığını, polisleri, jandarmaları ve sahil güvenlik ekiplerini tebrik ederek, “Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle.” dedi.

REKLAM ALANI