Ekiz: 31 yıldır ciddi bir duruş sergiliyoruz

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “Türk Sağlık Sen kurulduğu günden bugüne, çalışma hayatında her türlü ayrımcılığın yok edilmesi ve hakkaniyetli bir yapının kurulması için mücadele eden tek sivil toplum kuruluşudur. Kamu görevlilerinin haklarının geriletilmesinin önüne geçmek için mücadele eden tek sendika biziz. Biliyoruz ki, başka sendikalara üye de olsa bütün memurlar bizden medet umuyor, bizi destekliyor” dedi.

Ekiz: 31 yıldır ciddi bir duruş sergiliyoruz
REKLAM ALANI
Yayınlama: 04.10.2023
52
A+
A-

Ekiz yaptığı yazılı açıklamada, Türk Sağlık Sen’in, 31 yıldır ortaya koyduğu erdemleri ve ilkeleri ile ciddi bir duruş sergilediğini kaydetti.

“Konfederasyonumuzun, değerleri menfaatlerden önde tutan bu tavrı, memurlarımızın sendikamıza her geçen yıl gösterdiği teveccühle taçlanmaktadır. Memurlarımız tercihlerini sendikalarımızdan yana kullanırken,  Allah’a çok şükür  üye sayımız giderek artmaktadır” diyen Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Ekiz şunları kaydetti;

“Türk Sağlık Sen, Türk milletinin değerleriyle asla ters düşmeyen duruşu, kamu görevlilerinin hak ve menfaatlerinin korunması noktasındaki kararlılığı, eylem ve söylem birlikteliği ile geleceğe emin adımlarla yürüyor, sendikacılığın kutup yıldızı olmayı sürdürüyor ve sürdürmeye devam edecektir. Toplu Sözleşme masasında masaya taşınan bütün sorunların takipçisi olacağız. Daha önce de kamuoyuyla paylaştığımız 8 bin 77 TL’lik ek ödemenin taban aylığa yansıtılması ve emekli maaşlarına da eklenmesi, yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının genel idari hizmetler sınıfına alınması, verilen sözler gereğince birinci dereceye gelen tüm kamu görevlilerinin ek gösterge rakamlarının 3600’e yükseltilmesi, başta kira yardımı olmak üzere ülkemizdeki sosyo-ekonomik yapıya uygun yeni yardım kalemlerinin belirlenmesi,  mevcut sosyal yardımların yükseltilerek kamu çalışanlarının ve aile bireylerinin durumlarına uygun sosyal yardımlardan etkin bir biçimde faydalanmalarının sağlanması, bayram ikramiyesi mühendis, avukat, akademisyen, şef, tekniker, teknisyen, araştırmacılar ve benzer meslek grubu çalışanlarımızın özlük haklarının iyileştirilmesi, gelir vergisi oranlarının %15’e sabitlenmesi konularındaki taleplerimizi asla gündemden düşürmeyeceğiz. Sonuç alıncaya kadar bu yoldaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu vesileyle, Türk Sağlık Sen camiası içinde yer almış, yönetim kademesinde görev yapmış, üye olmuş, destek vermiş herkese tek tek teşekkür ediyor; ailemize kattıkları değerden dolayı minnetlerimi ifade ediyorum.  Sözlerime son verirken, kamu çalışanları yetkiyi emin ellere teslim etmedikçe bu sorunların çözümü noktasında ciddi adımların atılmayacağı görülmüştür. Dolayısıyla Türk Sağlık- Sen yetkiyi alarak önümüzdeki toplu sözleşmelere yetkili sendika olarak katılacak ve sağlık çalışanlarının yüzünü güldüreceğiz.”

REKLAM ALANI