Ekiz: Herkese yetecek kadar ekmek vardır

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, yüzde 10 refah payı istediklerini yineleyerek, 3600 ek göstergenin ise zaman geçirilmeden verilmesini istedi.

Ekiz: Herkese yetecek kadar ekmek vardır
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.02.2024
24
A+
A-

Ekiz, Türk Sağlık-Sen olarak kamu çalışanlarının haklarının takipçisi olduklarını belirterek, “Siyasal karar mekanizmaları üzerinde etkili olabilmenin en yegâne yolu da hiç şüphesiz güçlü bir sivil toplum örgütünden geçer” dedi.

Ekiz, % 10 refah payı ve 3600 ek göstergenin peşini bırakmayacaklarını ifade ederek, “Demokratik ülkelerde örgütlenme hakkı kalkınmanın dinamiği hak aramanın garantisi sosyal adaletin ve demokrasinin en önemli teminatıdır. Örgütlenme hakkından istifade eden bütün kesimlerin güçleri nispeten refah pastasından paylarını alırken Türkiye de kamu çalışanları yanlış tercihlerinden dolayı refahtan pay alamayan yegâne kesim olarak kalmışlardır. Bilindiği üzere 7 toplu sözleşme döneminde toplam 14 yıldır yetkili ama etkisiz yandaş sendika yüzünden memurlar istediği hak ettiği emeğin karşılığı olan ücreti alamayarak enflasyon karşısında hep ezilen taraf olmuştur. 2024 mali yılında kamu çalışanlarına yılın ilk yarısı için %15 ikinci yarısı için %10 ücret artışı öngörülmüştür. Ancak yılın ilk ayında TUİK rakamlarına göre %6,70 enflasyon çıkması üzerine ilk ayında maaşlar erimiştir. Geriye kalan 8,3 lük kısımda önümüzde ki ilk aylarda eriyip gidecektir. Bu sebeple memura en az % 10 refah payı verilmelidir. 1. Dereceye inen Genel İdare Hizmetler sınıfı ve Teknik Hizmetler sınıfında çalışan memura 3600 ek gösterge zaman geçirmeden verilmelidir” dedi.

“Şunu açıkça ifade ediyorum ki kimse kimseyi kandırmasın artık bütün kamu çalışanları bu memleketin imkânlarını hesabını kitabını en az yetkililer kadar yapabilecek bilgi sahibidir” diyen Ekiz şunları kaydetti:

“Çünkü işin uygulayıcıları bizzat kendileridir. Bu memlekette herkese yetecek kadar ekmek vardır. Yeter ki adil dağıtılsın. Kamu çalışanlarının huzur ve güvenliği refah ve esenliği memnuniyet ve mutluluğu yegâne gayemizidir. Kamu çalışanlarının vakit kaybetmeye oyalanmaya tahammülü kalmamıştır. Toplu sözleşme masasında kamu çalışanlarını temsil edenlerin yalanlarını ve maskesini indirmek hak ettiğini alamamanın hesabını sormak vazifemizdir. Bizim davamız devletin yanında olup Türk Milleti ile saf tutmaktır. Türk Sağlık-Sen’e üye olup omuz vermek Türk Milletine omuz vermektir.”

Toplu sözleşme masasında güçlü pazarlık istiyorum ve alın terimin karşılığını istiyorum diyen kurumlarda liyakat ehliyet ve adalet istiyorum diyen sağlık çalışanlarının hakları için mücadele eden bir sendika istiyorum diyen tüm sözleşmelilere kadro istiyorum sözleşmeli tüm atamalara karşıyım diyen kurumlarda kaos kriz kavga korku kargaşa kutuplaşma olmadan özgürce çalışmak istiyorum diyen tüm sağlık çalışanlarını Türk Sağlık-Sen çatısı altında birleşmeye çağırıyorum.”

REKLAM ALANI