Ekonomik kriz, fabrikalar kapadı, gençler göç ediyor!

TBMM Divan Katibi ve CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Giresun’un sorunlarını sert bir dille eleştirdi.

Ekonomik kriz, fabrikalar kapadı, gençler göç ediyor!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.07.2024
26
A+
A-

Gezmiş, “Giresun’da ne varsa sattınız!” diyerek AKP iktidarını sert sözlerle eleştirdi ve şunları söyledi:

“Giresun’un kayıtlı nüfusu 2 milyon iken, yaşayan nüfusun 500 bin civarında olması, genç nüfusun hızla büyük kentlere göç etmesi, işsizlik ve istihdam sorunları büyük bir trajedi. AKP hükümeti 22 senedir Giresun’da hiçbir iş kolu oluşturmamışken fabrikalarımızı satmıştır. Seka, Adel ve Sunta gibi fabrikalarımız neden kapatıldı? Fabrikalar kapatıldı da yerine hangi iş alanları açıldı?

Sosyo-ekonomik gelişmişlik sıralamasında ilimiz her geçen gün geriye giderken, yatırım teşvik haritasında sondan ikinci bölgede olmak gelişmemişliğimizin belgesidir. Bütün Karadeniz illerine yapılan çevre yolu Giresun’a gelince radara takıldı, tabelalarda ismi dahi geçmez oldu. Yaylarımız turizm cenneti olabilecekken hala köylerimizin ve yaylalarımızın yolu derdindeyiz, elektriğin peşindeyiz.

Doğal yaşam alanlarımızı tehdit eden projeler gündeme geldi. Hükümet yeni bir maden ve HES ruhsatı vermekten geri durmuyor. Gelevera Vadisi ve Harşit Vadisi’ne sızma ihtimali olan ağır metaller bölge halkını tehdit ediyor. Yüz ölçümümüzün yüzde 85’inin maden sahası olarak ilan edilmesi vatana ve millete ihanettir.

FINDIK SEZONU ÖNCESİNDE MEYDANLARA İNİYORUZ

Fındık, Giresun’un can damarıdır. Üreticimizin gözü-kulağı hükümette. Her konuşmamda söylediğim gibi, fındık fiyatı üretici birlikleriyle istişare edilerek belirlenmelidir. TMO kuyrukları vatandaşı mağdur ediyor. İlçelerde TMO alım noktaları oluşturulmalıdır. Artan giderler karşısında üreticimiz mağdur edilmemelidir.

Haksızlığa ve emek sömürüsüne karşı sesimizi yükselteceğiz. Genel Başkanımız Özgür Özel liderliğinde olası hak gasplarına karşı meydanlara ineceğiz.”

REKLAM ALANI