Engelli Bireyler ‘En Mutlu Köy’de hayallerini gerçekleştirecek

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Trabzon’da hayata geçirilen ‘En Mutlu Köy Projesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Engelli Bireyler ‘En Mutlu Köy’de hayallerini gerçekleştirecek
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.11.2023
Düzenleme: 01.11.2023 10:27
41
A+
A-

Ortahisar Belediyesi tarafından Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) desteğiyle özel gereksinimli bireylerin sosyal hayata adapte olmaları, doğanın terapötik etkisinden yararlanarak çalışabilecekleri bir yaşam alanı oluşturulan projede sera, tavuk çiftliği, üretim atölyesi ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Açılışta konuşan Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, “Toplumda hep birlikte yaşıyoruz. Birlikte yaşadığımız bireyler içerisinde pek çok niteliğe sahip insanımız var. Cumhurbaşkanımızın geliştirmiş olduğu projeler ile uygulamalar devam ediyor. Bu uygulamaların en önemlilerinden bir tanesi de özel gereksinimli bireylerin evlerinde değil toplum hayatına katılmalarıdır. Bugün geldiğimiz mesafe oldukça sevindiricidir. Bundan sonra yapılacak olanlar da bugüne kadar yapılmış olanların teminatıdır. İnşallah bütün ilçelerimize bu tür faaliyetler örnek olur. Artık özel gereksinimli bireylerimiz evlerinde oturma mecburiyetinde değillerdir. Onların eğitimleri, toplum hayatına ve sosyal hayata katılabilmeleri için her şey yapılmaktadır. Engelli dostu kentler oluşturmaya devam edeceğiz. En Mutlu Köy mottosuyla oluşturulan alan hepimizin gururu ve sevinci olacak. Özellikle kıymetli Bakanlarımızın vermiş olduğu destekler için kendilerine müteşekkirim” dedi. Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ise “Bu projemiz; engelli kardeşlerimizi bir çatı altında toplamak ve engelsiz faaliyetleri gerçekleştirmek adına gerçekleştirmek istediğimiz bir proje idi. Şu anda En Mutlu Köy Projemizi hayata geçirdik. 11 bin 500 metrekarelik alandayız. 1. etabımızı tamamladık ve hizmete aldık. Hem eğitimi hem istihdamı sağlayarak kendilerinin üretimi ile mutluluğunu yaşatmak istedik. 20 engelli kardeşimiz şu an da burada. Kapasiteyi 30’a yükselteceğiz. Engelli kardeşlerimize, şehrimize ve ailelerimizin mutlu olacağını düşündüğümüz bu proje hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

“Ortahisar Belediyemizin hayata geçirdiği ve tüm Türkiye’de örnek gösterilmeye değer ‘En Mutlu Köy Projesi’nin açılışında bulunmaktan memnuniyet duymaktayım” diyen DOKA Genel Sekreteri Kemal Akpınar, konuşmasına şöyle devam etti:

“En Mutlu Köy Projesi’’ Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığımızın 2021 yılında yaptığı protokol ile Çalışan ve Üreten Gençler Programı kapsamında Trabzon’da desteklenmeye hak kazanmıştır. Ortahisar Belediyemiz tarafından uygulanan proje, Ajansımız tarafından koordine edilmiş ve tamamlanarak bugün açılışa hazır hale gelmiştir. Çalışan ve Üreten Gençler Programının hedefi genç işsizliğinin yüksek olduğu bölgelerde gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek ve istihdamlarının artırılmasıdır. En Mutlu Köy projesi ile gençlerin ve engelli bireylerin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmaları suretiyle üretim odaklı istihdamının sağlanması amaçlanmıştır.”

Açılışın ardından Vali Yıldırım, beraberindekiler ile birlikte ‘En Mutlu Köy’ü gezerek üretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı. 2 adet sera, 3 adet üretim atölyesi, 2 adet tavuk kümesi ve 1 adet kafenin bulunduğu En Mutlu Köy Projesi’nde, ilk etapta 20 engelli birey istihdam edilecek. Projenin 2. Etabı da tamamlandığında istihdam sayısı 30’a çıkarılacak.

REKLAM ALANI