Engelliler camide buluştu

Espiye Müftülüğünce Engelliler Haftası nedeniyle “Engelsiz Cami, Engelsiz İbadet” projesi kapsamında “Cami-Engelli Buluşması” düzenlendi.

Engelliler camide buluştu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.12.2023
47
A+
A-

Programda, Merkez Cami din görevlisi Ali Kamil Öztürk Kur’an-ı kerim okudu. Müftü Osman Gülbe okunan Kur’an-ı kerimin duasını yaptı.

Programda konuşan Espiye ilçe Müftüsü Osman Gülbe, İslam’ın engellilere verdiği değeri hatırlatarak “Engelli kardeşlerimiz engelleri bir bir aşarak bizlere ders veriyorlar. Vücudun engeli önemli değildir yeter ki gönüllerde engel olmasın. Rabbim gönüllerdeki engelleri kaldırmayı nasip eylesin. Engellilik, sadece engelli vatandaşlarımızı ilgilendiren bir sorun değil tüm toplumu ilgilendiren önemli bir konudur. Müftülük olarak kardeşlik için engel yoktur diyerek her zaman engelli kardeşlerimizin yanında olacağız” dedi.

Merkez Camii’ndeki buluşmaya Espiye İlçe Müftüsü Osman Gülbe, Şube Müdürü Ömer Çınar , Engelli Koordinatörü Din Hizmetleri Uzmanı Orhan Cesur ,Din Görevlileri ile engelli bireyler katıldı. Programın ardından katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI