Erdoğan: Geçen yıl Giresun’da çok büyük sel felaketine maruz kaldık

Tabiattaki düzenin her geçen gün bozulduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu bozulmanın temel sebebinin de insanın doğayı hoyratça kullanması olduğunu söyledi.

Erdoğan: Geçen yıl Giresun’da çok büyük sel felaketine maruz kaldık
REKLAM ALANI
Yayınlama: 14.12.2023
153
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapımı tamamlanan 369 tesisin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, iklim değişikliğine bağlı olarak tüm dünyada afetlerin sıklığı ve şiddetinin arttığına, son dönemlerde su baskınları, sel, fırtına, orman yangınları ve kuraklıkla daha sık karşılaşılmaya başlandığına dikkati çekti.

Özellikle Türkiye’nin de içinde yer aldığı Akdeniz çanağındaki ülkelerin iklim değişikliğinin olumsuz yansımalarını daha fazla hissettiğinin altını çizen Erdoğan, “İki sene önce Marmaris’te ciğerlerimizi yakan orman yangınında 9 bin hektardan fazla alan zarar gördü. Geçen yıl Kastamonu ve Giresun’da can kaybına yol açan çok büyük sel felaketlerine maruz kaldık. Bundan 21 gün önce Ereğli’deki şiddetli fırtınada 12 denizcimiz kayboldu. Zonguldak’ta meydana gelen heyelanda yine canımız yandı. İçimizi acıtan bu örnekleri çoğaltmak mümkün” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI