Espiye – Yağlıdere arasında dolmuş kavgası

Espiye – Yağlıdere arasında dolmuş kavgası
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.12.2023
127
A+
A-

Espiye ve Yağlıdere ilçeleri arasında yaşanan dolmuş hattı ve durak yeri tartışması çözüm arıyor. S.S 32 no’lu Yağlıdere Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi araçları için Espiye Belediyesi tarafından daha önceden tahsis edilen durak yerinin, Espiye Belediyesi Encümen kararı ile güncellendiği belirtildi. Ancak, ilçe merkezinde Yağlıdere dolmuşlarına ayrılmış bir durak yeri bulunmasına rağmen, Yağlıdere ilçesinde ise Espiye dolmuş esnafına benzer bir tahsis yapılmadığı belirtiliyor.

Yağlıdere Belediyesinin Espiye dolmuş esnaflarına durak yeri tahsis etmesi durumunda, iki ilçe arasındaki dolmuş hatlarının ve vatandaşların mağduriyetinin giderilmiş olacağı kaydediliyor. Espiye Belediyesi tarafından, dolmuş esnafının haklarını savunmak adına gerekli adımları atarken, yapılan güncelleme iki ilçe halkına Espiye Belediyesinin sosyal medya hesabında duyuruldu.

Öte yandan Espiye Belediye Başkanı Mustafa Karadere, dolmuş hattı ve durak yeri tahsisi hakkında yaptığı açıklamada, Yağlıdere Birlik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi araçlarına daha önceden tahsis edilen durak yerinin Espiye Belediyesi Encümen kararı ile güncellendiğini kaydetti. Başkan Karadere, ilçe merkezinde Yağlıdere dolmuşlarına ayrılmış bir durak yerinin olmasına rağmen, Espiye dolmuş esnafına benzer bir tahsis yapılmadığına dikkat çekerek, Espiye Belediyesi encümeni tarafından belirlenen durak yer tahsisinin, Yağlıdere Belediyesi tarafından alınacak kararın neticesine göre uygulanacağının altını çizdi.

Başkan Karadere, Espiye Belediyesinin dolmuş esnafının mağduriyetini gidermek için girişimlerde bulunduğunu, durak yerinin encümen kararıyla güncellendiğini ve haklarını savunacaklarını kaydetti. Karadere, iki ilçe arasında oluşan bu uyumsuz durumun Yağlıdere Belediyesinin dolmuş esnafına bir yer tahsis etmesiyle son bulacağını sözlerin ekledi.

REKLAM ALANI