Espiye’de kadınlar günü kutlandı

Espiye kaymakamı Taner Tengir, eşi Handan Tengir ve SYDV Müdürü Özlem Cal Duran ile birlikte Aile  Destek Merkezi ve Hükümet Konağı’nda çalışan bayanların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutlayarak gül hediye etti.

Espiye’de kadınlar günü kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.03.2024
28
A+
A-

Tengir, “Ailenin temelini oluşturan kadınların toplumsal hayattaki yeri ve statüsü bir toplumun en önemi gelişmişlik göstergelerinden biridir. Kadınların; ezilmediği, şiddete maruz kalmadığı bir toplum oluşturmak başta idareciler olmak üzere herkesin görevi ve sorumluluğudur” dedi.

Ülkemizde özellikle son yıllarda toplumun dezavantajlı grubunda yer alan başta eşi vefat eden ve şiddete maruz kalan kadınlara yönelik olmak üzere kadınların refah seviyesinin arttırılması amacı ile ciddi çalışmalar yapıldığını belirten  Tengir, Ancak; alınan tüm adli ve idari önlemlere rağmen kadına yönelik şiddetin son bulması için toplumun tüm kademelerinin hassas ve duyarlı olmaları önem arzetmektedir. Tarih boyunca farklı kültür ve medeniyetlerde kadın her zaman toplumun merkezinde yer almıştır. Unutulmamalıdır ki; ülke geleceğinin şekillenmesinde, genç nesillerin yetiştirilmesinde en etkili öğretmen kadındır. Bu duygu ve düşünceler ile ailenin temel taşı olan kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü tebrik ediyor, saygılarımı sunuyorum” dedi.

FİKRET BIYIK

REKLAM ALANI