Espiye’de Ormancılık Haftası kutlandı

Espiye ilçesinde, “21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası” dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Espiye’de Ormancılık Haftası kutlandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.03.2024
87
A+
A-

Espiye Merkez Mahallesi sahil mevkiinde gerçekleştirilen etkinlikte 800 fidan toprakla buluşturuldu.

Fidan dikimi etkinliğine İlçe Kaymakamı Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Karadere, Espiye Orman İşletme Müdürü Mutluhan Kurt, daire amirleri ve öğrenciler birer ağaç fidanı dikerek kampanyaya destek verdiler.

Espiye Kaymakamı Taner Tengir ve belediye başkanı Mustafa Karadere, Orman Haftası ve Ağaç Bayramı’nı kutlayarak, “Ülkemizin en önemli zenginlik kaynaklarından olan ormanlarımız; birçok canlının da evidir, solunum kaynağıdır, su ve besin deposudur. Daha güzel bir gelecek için yaşama sahip çıkalım, ormanlarımızı koruyalım” ifadelerini kullandılar.

Espiye Orman İşletme Müdürü Mutluhan Kurt, yaptığı konuşmada, “Ormanlar, bir milletin en önemli zenginlik kaynaklarındandır. Çok Uzun bir süreçte oluşan ormanlarımızı korumak ve yeni orman alanları oluşturmak hepimizin vatandaşlık görevidir. Bu vatandaşlık görevimizi yerine getirirken ağacı ve ormanı korumanın uygarlığın en temel göstergelerinden biri olduğunu çocuklarımıza öğretmeli ve bu bilinçle ormanlarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.

Müdürü Kurt, ağaca, ormana, yeşile ve tabiata olan sevgimizi ve duyarlılığımızı artırmasına vesile olması temennisiyle Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftasını kutluyor, ormanlarımızın korunması için çalışırken hayatını kaybeden şehitlerimizi rahmetle anıyor, yeşil bir dünya temennisiyle saygılarımı sunuyorum. ” şeklinde konuştu.

Kurt, ladin, sedir, ıhlamur ve kara yemiş olmak üzere 800 fidanın toprakla buluştuğunu kaydederek, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılanlara teşekkür etti.

(FİKRET BIYIK)

REKLAM ALANI