Eynesil Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde yer almakta

Devlet Su İşleri (DSİ) 22. Bölge Müdürlüğü, Eynesil Belediye Başkanı Ahmet Latif Karadeniz’in Topallı Köprüsüyle ilgili sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamaya açıklık getirdi.

Eynesil Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde yer almakta
REKLAM ALANI
Yayınlama: 07.08.2023
123
A+
A-

DSİ 22. Bölge Müdürlüğü Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamada, söz konusu yaya köprüsünün, Eynesil Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Eynesil Meslek Yüksekokulu önünde bulunduğu, DSİ Bölge Müdürlüğü tarafından 2018 yılında işletmeye alınan “Giresun ili Eynesil İlçe merkezi 1 Nolu Dere, Dizgine, Murcu, Topallı Dereleri (2. Kısım) Taşkın Koruma İnşaatı” işi kapsamında yapıldığı kaydedildi.

Açıklama şöyle;

“Köprünün yürüme platformu ve korkulukları, Karadeniz bölgesi iklim şartlarından dolayı zamanla çürümeye maruz kalmıştır. 2023 yılı Mayıs ayı içerisinde Eynesil Belediye Başkanlığı talebi üzerine, sosyal medyada iddia edilenin aksine, yürüme platformunda sıkıntı olması sebebiyle DSİ 226. Şube Müdürlüğümüz tarafından köprüde onarım çalışmaları yapılmıştır. Ayrıca kalıcı çözüm amacıyla da 31.07.2023 tarihinde düzenlenen “Ek Muayene Raporu” ile ahşap aksamların iklim koşullarına daha uygun olan malzeme ile yenilenmesi raporu tanzim edilmiştir. Genel itibariyle; bu ve benzeri geçiş yapılarının ilgili Belediyeler tarafından yapılması gerekirken, çeşitli imkansızlıklar nedeniyle vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için zaman zaman Kurumumuzca ilgili Belediyelere destek verilmekte ve bu tür hizmetler de Kurumumuzca yapılmaktadır. Ancak yapılan münferit geçiş yapılarının, kullanıcısı ve hizmet alıcısı tarafından devralınması ve işletilmesi, yapıların korunarak, bakımının sağlanması önemlidir. Yaya geçidinde yapılacak nihai düzenlemeden sonra da Eynesil Belediyesi’nin sorumluluk alanı içerisinde yapılan bu yaya geçidinin devrini alarak işletmesi gerekmektedir.”

REKLAM ALANI