FIFA’dan Türk Futbolu için kritik karar

Transfer yasakları tehlikeli bir dönemin habercisi!

FIFA’dan Türk Futbolu için kritik karar
REKLAM ALANI
Yayınlama: 22.03.2024
41
A+
A-

Giresunspor’un da aralarında bulunduğu Türk futbolunun Anadolu takımları için ekonomik zorluklar her geçen gün artıyor. FİFA’nın aldığı son karar ile gelecek sezon kâbus gibi bir başlangıcın habercisi olabilir.

FIFA’nın dün yayınladığı son listede, 5 Süper Lig ve 1 alt lig takımına transfer yasağı getirildiği açıklandı. Antalyaspor, Konyaspor, Ankaragücü, Adana Demirspor ve Kayserispor gibi Türk futbolunun önemli kulüplerin yasaklarla karşı karşıya kaldı. Eyüpspor son bir hamleyle yasaklardan kurtuldu.

Transfer yasağının kulüplere verilen sürelerine göre Adana Demirspor’un 3, Antalyaspor’un süresiz, Konyaspor’un 3, Ankaragücü’nün 3, Kayserispor’un süresiz, Eyüpspor’un ise 3 dönem boyunca transfer yapamayacağı belirtildi. Bu yasakların kaldırılması için kulüplerin milyonlarca Euro değerindeki dosyalarını kapatması gerekecek, bu da sezon sonunda kulüplere büyük bir zorluk yaşatacak.

Süper Lig’e 9 yıl aradan sonra dönen Samsunspor’un cezasının ertelendiği ancak yeni dönemle birlikte 3 yıl boyunca transfer yapamayacağı da bildirildi. Türk futbolunda ekonomik olarak zorlu bir dönemin başladığı ve bu durumun Bursaspor, Eskişehirspor gibi büyük kulüpleri de olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

REKLAM ALANI