Fındık gastronomi şenliği yapılacak

Bulancak Belediyesi Türkiye’ de bir ilke imza attı

Fındık gastronomi şenliği yapılacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2024
19
A+
A-

Bulancak Belediyesi tarafından Türkiye’de ilk kez düzenlenecek “Fındık Gastronomi Şenliği” yapılacak. Şenlik kapsamında Fındığın eşsiz lezzetlerini keşfetmek ve paylaşmak amacıyla düzenlenen Gurme Fındık Yarışması’na tüm halkımızın davetli olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada şu bilgiler aktarıldı:

Bu özel etkinlikte, katılımcılarımızın hazırladığı en iyi fındık ürünlerini ve tariflerini belirleyeceğiz.

Zengin vejetaryen (bitkisel beslenme tercihi) gastronomisi (mutfağı) ile tanınan Giresun’un en önemli ürünü olan fındık ve fındık ürünlerinin gastronomi potansiyelini ve çeşitliliğini ortaya çıkarmak, fındığın ulusal ve yerel tanıtımını yapmak ve pazar payını artırarak fındık üreticisine destek olmak amacıyla Bulancak Belediyesi tarafından 30 Temmuz 2024 Salı günü “Fındık Gastronomi Şenliği” düzenlenecek.

GURME FINDIK YARIŞMASI

Şenlik kapsamında fındık ve fındık ürünlerinden yapılacak özgün yemek, içecek ve tatlı çeşitlerinin rekabet edeceği Gurme Fındık Yarışması yapılacak. Kendine ve elinin lezzetine güvenen herkese açık olacak yarışmada dereceye giren ürünler ödüllendirilecek. Yarışma Birincisine 10 bin lira, ikincisine 5 bin lira, üçüncüsüne ise gram altın ve sertifika verilecek. Yarışma başvuruları için Belediyemiz Halk Masası ve 153 Alo Belediye hattından bilgi alabilirsiniz.

Yöresel tatların ve bölgede fındık ürünleri üretimi yapan firmaların da tanıtılacağı şenlikte; halk oyunları, yerel müzik dinletileri ve konser etkinlikleri de yer alacaktır.

FINDIK BAŞTACIMIZ

Bulancak Belediye Başkanı Necmi Sıbıç, “Bulancak Belediyesi olarak Türkiye’de ilk kez düzenlenecek Fındık Gastronomisi Şenliği ile ülkemizin en önemli tarım ihracat ürünü ve bölgemizin en önemli ürünü olan fındığımıza değer katacağız.Fındık bizim için hayat demektir, gelecek demektir. Yani fındık bizim baş tacımızdır.Bu şenlikle yerel üreticilerimizi desteklemek, fındık ürünlerinin çeşitliliğini ve kalitesini tanıtmak ve bölgemizin gastronomi potansiyelini ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken de kültürel zenginliğimizi artırarak ve farkındalık oluşturarak bir araya gelip, bir şenlik havasında eğlenerek ve paylaşarak yaşamak, bu kültürü geleceğe taşımak istiyoruz. Gurme Fındık Yarışması ile de zengin ve lezzetli tatların ortaya çıkacağına inanıyor, elinin lezzetine güvenen kadın-erkek tüm halkımızı yarışmaya davet ediyor, tüm yarışmacılara şimdiden başarılar diliyorum” diye konuştu.

ŞENLİK PROGRAMI ŞÖYLE:

Tarih: 30 Temmuz 2024 Salı

Saat: 13.00-22.00

Yer : Bulancak Sahil Parkı Etkinlik Alanı (Gazi Okulu Karşısı)

13.00 Açılış ve Protokol konuşmaları.

14.00 Yerel Halk dansları (Folklor) gösterileri.

Gençlerden Görsel Hikayeler Fotoğraf Sergisi Açılışı (Giresun Fotoğraf Sanatı Derneği)

15.00 Gurme Fındık Gastronomi Yarışması ve Yöresel Lezzetlerin Tadılması.

18.00 Gurme Fındık Gastronomi Yarışması sonuçlarının açıklanması.

19.00 Ödül Töreni, Müzik ve Gece Konseri (DJ Performans Gösterisi ve Yayla Trio Konseri)

REKLAM ALANI