Fındık üreticilerine ödemeler 45 günden önce yapılacak

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından fındık üreticilerine yapılan ödemelerin 45 günden önce gerçekleştirileceğini duyurdu.

Fındık üreticilerine ödemeler 45 günden önce yapılacak
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.08.2024
18
A+
A-

Karan, 19 Ağustos Pazartesi gününden itibaren TMO’nun fındık alım kampanyasına başlayacağını açıkladı.

Karan, TMO yetkilileriyle yapılan özel görüşmeler sonucu, fındık ürün bedellerinin 20-25 gün içinde üreticilerin hesaplarına yatırılacağını belirtti. Karan, “Bu gelişme, serbest piyasada fındık fiyatlarının TMO seviyesine yükselmesi açısından son derece önemlidir” dedi.

 

RANDIMAN HESAPLAMASI ÜRETİCİ LEHİNE DEĞİŞTİ

Karan ayrıca, TMO’nun randıman hesaplama oranını 1.32’den 2.64’e çıkarttığını ve bu düzenlemenin üreticiye olumlu yansıyacağını kaydetti. Karan, “Bu mücadelemiz sonucunda randıman farkı 2.60 lira olarak belirlendi. Bu karar, üreticilerimiz için büyük bir kazanım” diyerek, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye Ziraat Odaları Genel Başkanı Şemsi Bayraktar ve TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal’a teşekkürlerini iletti.

RANDEVU SİSTEMİ 12 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Karan, TMO’nun 2024 fındık alım kampanyası için 12 Ağustos 2024 tarihinden itibaren resmi internet sitesi üzerinden randevu alınabileceğini ve üreticilerin bu tarihten sonra randevularını oluşturabileceğini ekledi.

REKLAM ALANI