Fındık üreticisine yapılmadık kötülük bırakmadılar!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) tarafından açıklanan alım politikalarını sert bir dille eleştirerek, AKP iktidarının fındık üreticilerine karşı haksız uygulamalarını sürdürdüğünü belirtti.

Fındık üreticisine yapılmadık kötülük bırakmadılar!
REKLAM ALANI
Yayınlama: 10.08.2024
15
A+
A-

Şenyürek, “AKP iktidarı, fındık üreticisine her türlü kötülüğü yapıyor” dedi.

45 GÜNLÜK ÖDEME SÜRESİ TEPKİ TOPLUYOR
TMO’nun son açıklamasıyla birlikte, üreticilere yapılacak ödemelerin 45 gün içerisinde gerçekleştirileceği duyuruldu. Bu durumu eleştiren Şenyürek, “Fındık üreticisi, hasat sezonu öncesinden beri artan maliyetlerle mücadele ediyor. Ancak AKP iktidarı, üreticinin bu haklı taleplerine kulak tıkayıp, daha fazla nasıl zarar verebiliriz diye hesap yapıyor” ifadelerini kullandı.

ALIN TERİ YOK SAYILIYOR
Şenyürek, AKP iktidarının, çiftçileri yüksek faiz, vergi ve enflasyonla ezdiğini ve milyonlarca insanı yoksulluğa sürüklediğini vurguladı. “Açıklanan taban fiyatla üreticiye ‘fındığını karın tokluğuna sat’ diyen iktidar, 10 yıldır güncellenmeyen alan bazlı destek konusunda hiçbir adım atmıyor” dedi.

RANDIMAN FARKI DÜŞÜRÜLDÜ, ÖDEME SÜRESİ UZATILDI
Geçtiğimiz yıl 1,60 lira olan randıman farkının bu yıl 1,30 liraya düşürülmeye çalışılmasını “şark kurnazlığı” olarak niteleyen Şenyürek, gelen tepkiler üzerine bu karardan vazgeçildiğini hatırlattı. Ancak TMO’nun, geçen yıl 30 günde yapılan ödemeleri bu yıl 45 güne uzatmasının, üreticileri mağdur ettiğini belirtti. “Fındık üreticisine başka hangi kötülüğü yapacaksınız? Meydanlarda iktidara tepkisini dile getiren fındık üreticisini cezalandırmaya mı çalışıyorsunuz?” diye sordu.

REKLAM ALANI