Fındık üreticisini şımarıklıkla suçlamak haksızlık

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun İl Başkanı Dr. Gökhan Şenyürek, AKP Milletvekili ve FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar’ın “Üreticiyi şımartmayacak fiyat” sözlerine sert tepki gösterdi.

Fındık üreticisini şımarıklıkla suçlamak haksızlık
REKLAM ALANI
Yayınlama: 12.07.2024
28
A+
A-

Şenyürek, Bayraktar’ın sözlerini fındık üreticisine karşı büyük bir saygısızlık olarak nitelendirdi.

“ÜRETİCİYİ ŞIMARIKLIKLA SUÇLAMAK HAKSIZLIK”

Şenyürek yaptığı açıklamada, “Fındık üreticisinin alın terinin ve emeğinin karşılığını alabildiği, bahçesinden verim alabilmek için korkmadan yatırım yapabildiği, hasat sonunda da fındığını satıp yaptığı masraftan sonra elinde kalan para ile ailesinin ihtiyaçlarını karşılayabildiği fiyatı ne yazık ki ‘şımarıklık’ olarak gören bir zihniyetle karşı karşıyayız” dedi.

“EMEĞİN VE EMEKÇİNİN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Şenyürek ayrıca, çiftçinin sesi olmayı sürdüreceklerinin altını çizerek, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak emek mitinglerinde, buğday ve çay mitinglerinde olduğu gibi emeğin ve emekçinin yanında olmayı sürdüreceğiz. Üreticimizin haklı taleplerini en yüksek seviyeden duyurmaya, gerekmesi halinde tüm fındık üreticisi şehirlerimizle omuz omuza alanlarda fındık üreticisinin sesi, haklı taleplerinin savunucusu olacağız” ifadelerini kullandı.

REKLAM ALANI