Fındıkta Kokarca tehlikesine karşı topyekûn mücadele çağrısı

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, fındık sektöründeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, en kısa zamanda Fındık Çalışma Grubu’nun toplanacağını ve sorunların çözümü için adımlar atılacağını açıkladı.

Fındıkta Kokarca tehlikesine karşı topyekûn mücadele çağrısı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 01.10.2024
32
A+
A-

Temür, Giresun Ticaret Borsası’na yaptığı ziyarette, sektör temsilcileriyle istişarelerde bulundu.
Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, aynı zamanda Ulusal Fındık Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı olarak yaptığı açıklamada, kahverengi kokarcanın fındıkta büyük bir tehlike oluşturduğunu vurguladı. Bölük, bu zararlının önlenmesi için devletin koordinasyonunda, devlet-millet işbirliğiyle topyekûn bir mücadele yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

2017’DEN BERİ UYARIYORUZ
Bölük, 2017 yılından itibaren kokarcanın ilerlemesine yönelik uyarılar yaptıklarını hatırlatarak, “Bugün gelinen noktada bu sorunun devlet tarafından mutlaka kontrol altına alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi. Fındık ticaretinde yaşanan sorunları da dile getiren Bölük, devletin koyduğu kuralların bazı kesimler tarafından yok sayılmasını eleştirdi.

REKABET KURULU AÇIKLAMALARI MEMNUN ETTİ
Fındık sektöründe kurallara uymayan oluşumların disipline edilmesi gerektiğini vurgulayan Bölük, Rekabet Kurulu Başkanının yaptığı açıklamaların kendilerini memnun ettiğini, ancak daha etkin adımların atılması gerektiğini belirtti.

TEMÜR: ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Milletvekili Ali Temür ise fındıkta yaşanan her konuyu yakından takip ettiklerini, Fındık Çalışma Grubu toplantısında Hamza Bölük’ten detaylı bilgi alacaklarını ve kokarca zararlısına karşı devletin sahada gerekli önlemleri aldığını ifade etti.

 

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.