Fındıkta sorun ve çözüm önerileri konuşuldu

Trabzon Ticaret Borsası tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve alım sezonu başlamadan gerçekleştirilen fındık sektörü toplantısı ticaret erbabını kahvaltıda buluşturarak yapıldı.

Fındıkta sorun ve çözüm önerileri konuşuldu
REKLAM ALANI
Yayınlama: 17.08.2023
49
A+
A-

Toplantının açılışında konuşan Meclis Başkanı Nevzat Özer ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, 2023 ürünü fındıkta hasat ve kurutma işlemlerinin sürdüğünü, pazara indirilmeye de yakında başlanacağını hatırlatarak, sektörde çalışan üyeleri bir araya getirerek, mevcut durum ve sorunlar ile çözüm önerileri konusunda görüşlerini alma amacını güttüklerini söylediler.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mikbir Hakan Canbakal yönetiminde yapılan toplantıya katılan fındık tüccarları, 2023 ürünü rekoltenin geçen yıla göre daha az olacağı belirtilerek, piyasadaki muhtemel gelişmeler ve beklentilerini dile getirdiler. Canbakal, rekoltenin 700 bin tonun altında gerçekleşme ihtimalinden de söz ederek, geçen yıldan TMO ve işletme sahiplerinin elinde kalan 200 bin ton dolayındaki fındık ile iç ve dış piyasada ihtiyaca cevap verilebileceğini ifade etti. Toplantıdaki görüşler borsamız tarafından rapor haline getirilerek ilgili ve yetkililere iletilecek.

REKLAM ALANI