Fındıkta ücretler ve kurallar netleştirildi

Giresun’da 2024 fındık hasadı için tarım işçilerinin ücretleri belirlendi

Fındıkta ücretler ve kurallar netleştirildi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.07.2024
48
A+
A-

Giresun’da 2024 yılı fındık hasadının yaklaşması nedeniyle, fındık toplama işlerinde çalışacak tarım işçilerine ödenecek ücretlerin tespit edilmesi amacıyla Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildi.

BELİRLENEN ÜCRETLER VE PAZARLIK ŞARTLARI

Toplantıda, 2024 yılı fındık hasadında çalışacak işçilere verilecek asgari ücretler belirlendi. Bu ücretler tavsiye mahiyetindedir ve belirlenen ücretlerden az olmamak kaydıyla, tarım aracısı/işçi ile bahçe sahibi (işveren) arasında pazarlık usulü ile ücret belirlemesi yapılabilecektir.

 

ÜCRETLER ŞU ŞEKİLDE BELİRLENDİ

Yemek İşverene Ait Olursa:

Tarım işçileri için günlük 666,75 TL,

Çuvalcılara için 805,00 TL,

Aşçılara için 760,00 TL.

 

Yemek İşçiye Ait Olursa:

Tarım işçileri için günlük 760,00 TL,

Çuvalcılara için 895,00 TL.

 

PATOZ ÇEKİM ÜCRETLERİ

Patoz çekim ücretleri, ilimize gelecek patozi sahipleri, Ziraat Odası Başkanlığı ve bahçe sahiplerinin katılımıyla yapılacak bir toplantı sonucu belirlenecektir.

ÖDEME KURALLARI VE DİĞER YÜKÜMLÜLÜKLER

Toplantıda, işçi ücretlerinin bahçe sahipleri (işveren) tarafından işin bitmesine müteakip geciktirilmeksizin işçilerin kendisine ödenmesi ve tarım işçisi getiren tarım aracılarından bahçe sahipleri tarafından yol parası vb. adı altında herhangi bir ödemenin yapılmamasına karar verildi.

 

Giresun’da fındık hasadında verimli ve düzenli bir sürecin sağlanması amacıyla bu kuralların titizlikle uygulanması önem arz ediyor.

REKLAM ALANI