Giresun Belediyesi, Ramazan ayında düzenlenen iftar yemeklerinde kamu kaynaklarının israfını önlemek için önemli bir adım attı.
Önceki dönemlerde hizmet alımı yöntemiyle temin edilen iftar yemekleri, yüksek maliyetlere neden olurken, yeni yönetim bu yönteme son vererek iftar yemeklerini belediye bünyesinde hazırlama kararı aldı.
BELEDİYE AŞEVİNDE HAZIRLANAN YEMEKLER VATANDAŞLARA SUNULUYOR
Fuat Köse’nin talimatıyla hayata geçirilen uygulama sayesinde, iftar yemekleri artık belediyeye ait aşevinde hazırlanıyor ve Kültür ve Fuar Merkezi’nde kurulan sofralarda vatandaşlara ikram ediliyor. Giderleri her akşam bir hayırsever tarafından karşılanan yemekler, bütçede önemli bir tasarruf sağladı.
BELEDİYE BÜTÇESİNE 9 MİLYON 363 BİN LİRALIK KATKI
Geçtiğimiz yıl Ramazan ayı boyunca iftar yemekleri için 9 milyon 363 bin lira harcanırken, yeni yöntemle bu rakam belediye kasasında kaldı. Kamu kaynaklarının verimli ve tasarruflu kullanılmasını sağlayan bu karar, kamuoyundan da büyük destek gördü.