Genel Başkan Dim güven tazeledi

Genel Başkan Dim güven tazeledi
REKLAM ALANI
Yayınlama: 02.06.2023
91
A+
A-

Giresun İl Temsilcisi Gazetemiz Haber Müdürü Mustafa Demir olan Küresel Gazeteciler Konseyi’nin (KGK) 2. Olağan Genel Kurul yapıldı. Genel Kurulda mevcut başkan Mehmet Ali Dim yeniden genel başkan seçilirken, yönetim kurulu da büyük ölçüde yenilendi.

KGK Genel Başkanı Dim kurulda yaptığı konuşmada, “Ülkemizin 81 ili ve 62 ülkedeki temsilcilerimiz aracılığı ile hedeflerimizi gerçekleştirmek için birlik, beraberlik ve dayanışma ile çalışmalar yürütüyoruz” dedi. Dim, “Kuruluşumuzdan bu yana hep birlikte güzel işler yaptık. Bizim asıl gücümüz birlik ve beraberliğimizdir. Hiç birimiz bir diğerimizden daha üstün değildir. Biz büyük bir aileyiz. Her türlü eleştiri, öneri ve görüşe açığız. İnanıyorum ki önümüzdeki 3 yılda çıtayı hep birlikte daha da yükseğe koyacağız. Güveninize layık olabilmek için elimden geleni yapacağıma emin olabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Cihangir’de 3 yıldır faal bulunan ofisin yanısıra Ankara Balgat’ta prestijli bir plazada geçtiğimiz yılbaşında hizmete giren yeni genel merkez binasının toplantı salonları ve teknik altyapısı ile basın kuruluşlarının dışında birçok sivil toplum kuruşunun da hizmetinde olduğunu anlatan Genel Başkan Dim, konsey olarak toplumsal sorunlara da duyarlılık gösterildiğini ve bu bağlamda 25 üniversite ile birlikte Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) ile birlikte “İnsan hakları, şiddetle sivil mücadele ve sosyal arabuluculuk” programının ortağı olduklarını anlattı. Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) ile işbirliği protokolü imzaladıklarını kaydeden Genel Başkan Dim, Orta Asya ülkelerinde yaşanan gelişmelere karşı toplumun bilgilendirilmesi için genel merkezde uzmanların katılımı ile paneller, çalıştaylar ve çeşitli toplantılar yapıldığını söyledi.

“KAMU DİPLOMASİSİNE DESTEKÇİYİZ”

Kamu diplomasisi çalışmaları kapsamında Yunus Emre Vakfı ile işbirliği yapılarak, ülkemize davet ettiğimiz Gürcistanlı gazetecilerle İstanbul ve Ankara’da bir araya gelindiğini, Kazakistanlı gazetecileri de İstanbul ve Bursa’da konuk ettiklerini kaydeden Genel Başkan Mehmet Ali Dim, Bahçeşehir Üniversitesi işbirliğiyle, Küresel Medya Okulu’nda sertifikalı gazetecilik eğitimlerinin gerçekleştirildiğini söyleyerek, “Küresel Medya Okulu projemiz yeni dönemde de devam edecek” diye konuştu.

DİM, OYBİRLİĞİYLE ADAY GÖSTERİLDİ

Kongrede genel kurulun onayına sunulan Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, mali tablolar ve Denetim Kurulu raporları ayrı ayrı oylanarak ibra edildi. Kongreye katılan bir kısım delegeler tarafından Mehmet Ali Dim Genel Başkanlık için önerildi. Önerge oybirliğiyle kabul edildi. Daha sonra yapılan oylamada Mehmet Ali Dim, yeniden Genel Başkan, Lütfü Karakaş Genel Sekreter ve Erdal Güven Genel Mali Başkan olarak seçildi.

Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine ise, İsmail Bayazıt, Benan Kepsutlu, Kahraman Halisçelik, Nalan Yazgan, Bülent Aydemir, Hayati Arıgan, Yakup Aslan, Ecem Toplar, Savaş Çokduygulu, Hacı Odabaş, İbrahim Aslan ve Recep Aydın, yönetim kurulu yedek üyeliklerine ise Sertaç Virancık, Dursun Eker, Süreyya Güngör, Seda Demir, Metin Kösedağ, S. Suat Deniz, Murat Çiçek, Ahmet Küçükcicibıyık, Cem Güneş, Denis Solovkykyh, Dündar Keşaplı ve Hamdi Yılmaz seçildiler. Denetim Kurulu asıl üyeliklerine Yusuf Ziya Çakır, Gürsel Eser, Mehmet Rigan, Meral Ay, Alpaslan Düven, Muhammet Vefa Özalp ve Celil Acar, denetim kurulu yedek üyeliklerine Kemal Özdilek, Yusuf Tortop, Dovran Orazgylyjov, M. Adnan Akfırat, Mehmet Rigan, Esra Aluş ve Adil Elmas seçildiler. Etik Kurulu asıl üyeliklerine Memet Duran Özkan, Banu Şen Kelleci, Tolga Şardan, Tolga Yenigün, Ercan Arslan, Esra Öztürk ve Cenap Kürümoğlu, Etik Kurulu yedek üyeliklerine İkram Kali, Serap Karaoğlu, İpek Yezdani, Pınar Sevinçlidir, Gülsüm Khalilova, M. Adnan Akfırat ve Amangeldi Kurmet seçildiler.

REKLAM ALANI