Gezmiş, babası Işık’ın izinde…

Giresun ile Japonya’nın Sagae kenti arasındaki kardeşlik yeniden yeşerecek.

Gezmiş, babası Işık’ın izinde…
REKLAM ALANI
Yayınlama: 05.02.2024
117
A+
A-

Giresun eski belediye başkanlarından merhum Mehmet Işık ve Mehmet Larçin döneminde oluşturulan kardeşlik duygularının yeniden canlandırılması için harekete geçildi. CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Sagae Belediye Başkanı Hiroki Sato’ya mektup yazarak kardeşlik duygularının yeniden canlanmasını istedi.  Gezmiş, yaptığı açıklamada, 1988 yılında başlayan ‘kent kardeşliği’nin yeniden canlanıp sürmesi için Saga Belediye Başkanı Hiroki Sato’ya mektup yazdığını, Sato’nun da mektuba olumlu cevap verdiğini belirtti. Milletvekili Gezmiş, Mektubunda kendini Sagae ile kardeş şehir duygularının güçlenmesini sağlayan merhum Belediye Başkanı Mehmet Işık’ın kızı ve Giresun’un ilk kadın milletvekili olarak tanıttı.

“Kardeşliğin sonsuza dek sürmesini istiyorum” diyen Milletvekili Gezmiş, gönderdiği mektubunda şunlara yer verdi:

“İki şehir arasındaki kent kardeşliğinin devam etmesinden yanayım. Bu kardeşlik duygusunu yeniden canlandırarak projelerle güçlendirmek istiyorum. Bilindiği gibi şehrimizde kardeş şehrimiz Sagae’nin adını taşıyan bir caddemiz var. Bu isim değişmedi değişmeyecek de. Bu kardeşliğin sonsuza dek sürmesi için daha neler yapabileceğimizi konuşmak, yeniden birlikte çalışmak istiyorum.

“SAGAE İLE GİRESUN ARASINDA BİR ‘KÜLTÜR ELÇİSİ’ GÖREVİ ÜSTLENMEK İSTİYORUM”

Hayata dair tüm alanlarda ve özellikle de kadın hakları, kadın istihdamı konularında bilgi paylaşımı yapmaktan yanayım. Sagae ile Giresun arasında bir ‘kültür elçisi’ görevi üstlenmek istiyorum. Amacım hem kentimin gelişmesine katkı sunmak hem de rahmetli babamın hayallerinin hayata geçmesini sağlamaktır. Kuşkusuz bu konu belediyeler arasında bir protokolle ilan edilmiş bir kardeşliktir. Giresun Belediyemizin de bu konuda duyarlı olacağından emin olduğumun altını çizmek isterim. İletişim içinde olmak, görüşmek, karşılıklı ziyaretlerde bulunma temennisiyle, sevgi ve selamlarımla çalışmalarınızda başarılar dilerim. Kent kardeşliğimizde nice 35 yıllara…”

“DOSTLUK VE KARDEŞLİK İLİŞKİLERİMİZİ DAHA DA GELİŞTİRMEK İÇİN HER GÜN TÜM GÜCÜMLE GAYRET EDİYORUM”

Sagae Belediye Başkanı Hiroki Sato da Milletvekili Gezmiş’in mektubuna yanıt vererek, Giresun’a en son 2010 yılında geldiklerini ve Giresun halkının sıcak ilgisini tüm kalbinde hissettiğini söyledi.

“1988 yılında babanızın büyük çabaları ile başlamış olan Giresun ve Sagae şehirleri arasındaki dostluk bağları her geçen gün güçlenerek devam ediyor” diyen Başkan Sato, “Geçen sene itibariyle kardeşliğimizin 35. yıldönümüne ulaştığını görmek beni çok mutlu etti. Dostluk ve kardeşlik ilişkilerimizi daha da geliştirmek için her gün tüm gücümle gayret ediyorum” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI