Gezmiş, demokrasi şehitlerini andı

CHP TBMM Katip Üyesi Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş “Uğur Mumcu hayatı boyuca dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük, insan hakları mücadelesi verdi” dedi.

Gezmiş, demokrasi şehitlerini andı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 25.01.2024
22
A+
A-

Milletvekili Gezmiş katıldığı Uğur Mumcu anmasından sonra yaptığı açıklamada; 24 Ocak 1993’te suikast sonucu yaşamını yitiren Mumcu’yu, 24 Ocak 2001’de suikaste kurban giden Gaffar Okkan’ı ve 24 Ocak 2007’de hastalık dolayısıyla yaşamını kaybeden İsmail Cem’i saygıyla andığını ifade ederek, “Ben Atatürkçüyüm. Ben Cumhuriyetçiyim. Ben laikim. Ben tam bağımsız Türkiye’den yanayım” diyerek yaşamını karanlığa karşı mücadeleye adayan ve karanlık güçler tarafından 24 Ocak 1993’te katledilen Uğur Mumcu’yu saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Araştırmacı gazeteciliğin duayeni usta kalem Uğur Mumcu; hayatı boyunca dürüst toplum, temiz siyaset, demokrasi ve özgürlük mücadelesi verdi, karanlığın üstüne gitti, unutulmaz eserlere imza attı. Ve milyonlara örnek olup, yol gösterdi, göstermeye de devam ediyor” dedi.

Demokrasi ve Cumhuriyet şehitlerini Giresun’un da unutmayacağını ifade eden Milletvekili Gezmiş şunları kaydetti;

“Dizelerinde “Giresun’daki yoksul köylüler, sizin için öldük, ey halkım unutma bizi” de diyen Uğur Mumcu’yu, Giresun da asla unutmadı, unutmayacak. Kalbimizde, bilincimizde, mücadelemizde yaşıyor,  yaşayacak, ışığı daima yolumuzu aydınlatacak.

İSMAİL CEM’İ DE ANDI

Bir değerli büyüğümüz de önceki Kültür ve Dışişleri Bakanımız “dünyada yılın devlet adamı” seçilen, siyasetin beyefendisi, geride yolumuzu aydınlatan onlarca eser bırakan İsmail Cem’dir. Cem’i de 24 Ocak 2007’de yakalandığı hastalıktan dolayı kaybettik.

GAFFAR OKKAN’I DA ANDI

Yine 24 Ocak 2001’de Diyarbakır Emniyet Müdürü yurtsever insan Gaffar Okkan’ı uğradığı suikast sonucunda kaybettik.  Hepsinin anısı önünde saygıyla eğiliyor, tüm demokrasi şehitlerimizi de saygıyla anıyorum.”

REKLAM ALANI