Gezmiş: Laikliğin ve demokrasinin teminatıyız”

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş’ten 100. Yıl mesajı

Gezmiş: Laikliğin ve demokrasinin teminatıyız”
REKLAM ALANI
Yayınlama: 11.09.2023
48
A+
A-

CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş bir neferi olmaktan gurur duyduğunu partisinin 100. Yaşını kutlayarak, “Atamızın iki mirası olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyet Halk Partisi’ni sonsuza dek yaşatacağız” dedi.

Milletvekili Gezmiş, Ankara’da düzenlenen partisinin 100.yıl kutlamalarına katılarak önemli mesajlar verdi. Milletvekili Gezmiş CHP’nin; laikliğin, demokrasinin, insan haklarının teminatı olduğunu belirtti. Bir neferi olmaktan onur ve gurur duyduğu CHP’nin 100. kuruluş yıl dönümünü kutlayan Gezmiş,  “Laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Türkiye’yi bugünlere taşıyan partimize, partimize emek veren tüm partililerimize şükranlarımı, saygı ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Atatürk’üm mirası olan CHP’yi sonsuza dek yaşatacaklarının altını çizen Milletvekili Gezmiş şunları kaydetti;

9 Eylül 1923’te kurulan partimiz CHP, 100 yıllık geleneği, siyasi birikimi, tecrübesi ile çağdaş Türkiye’nin en önemli siyasi mirasıdır. Bir milletin esaretten kurtulmasına ve bir ülkenin baştan aşağı yeniden kurulmasına öncülük etmiş bir partidir. Bu şerefli demokrasi mücadelesinin parçası olmaktan mutluyuz. Partimiz dünün zorluklarıyla büyüdüğü gibi yarının idealleriyle de büyüyüp aydınlanma yolunda ilerleyecek. Biz bu kutsal mirasın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun bilincindeyiz. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekillerimizle; “Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir” diyen Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümsüzleştiği Anıtkabir’de ziyaret edip, saygılarımızı sunduk ve de bu iki kıymetli eserini sonsuza dek yaşatacağımızın bir kez daha sözünü verdik.”

REKLAM ALANI