Gıda ürünü satan işletmelere denetim

Giresun Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, ramazan ayı öncesi, gıda üretim, satış ve toplu tüketim yerlerine yönelik denetimler gerçekleştirildiği bildirildi.

Gıda ürünü satan işletmelere denetim
REKLAM ALANI
Yayınlama: 09.03.2024
21
A+
A-

Müdürlükten yapılan açıklamada, ramazan ayı nedeniyle market, kasap, fırın, pastane ve unlu mamuller üretimi yapan iş yerlerinin denetimlerine öncelik verilerek tüm gıda işletmelerinde denetimlerin artırıldığı belirtildi.

Denetimlerde işletmelerin kayıt ve onay belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunluklarının kontrolünün yapıldığının aktarıldığı açıklamada, işletme sahipleri ve çalışanlarının da gıda güvenliği ve personel hijyeni konularında bilgilendirildiği ifade edildi.

Vatandaşların tükettiği her türlü gıda maddesinin güvenirliğini sağlamak için yapılan çalışmaların tüketimin artığı ramazan ayında daha fazla önem kazandığının dikkat çekildiği açıklamada, şu bilgiler yer aldı:

“Bu bilinçle tüm gıda kontrol görevlilerimiz fırın, pastane, unlu mamul üreten işletmeler, lokanta, market, bakkal gibi işletmelerde denetimlerini sürdürmekte olup ekmek ve pidede gramaj kontrolleri yapılmaktadır.

KIZARTMA YAĞLARININ POLARİTESİ ÖLÇÜLDÜ

Denetimlerde hijyenin yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan tatlı ürünlerinde kullanılan yağlar başta olmak üzere, kızartmalarda kullanılan yağlarının polaritesi, polarizasyon cihazı ile yerinde tespit edilerek uygun olmayan yağların kızartma işleminde uzun süre kullanımı engellenmektedir. Kurallara uymayanlara gerekli işlemler yapılmaktadır.

RAMAZAN KOLİLERİNDEKİ ÜRÜNLER DE DENETLENDİ

Soğuk zincirin korunması gereken ürünlerde işletmelerin soğuk zinciri koruyup korumadıkları sıcaklık ölçerle anında tespit edilmekte ve sonuçlara göre gerekli işlemler yapılmaktadır. Ayrıca ramazan paketi adı altında muhtelif gıdaların bir arada yer aldığı paketlerin satışının yapıldığı işyerlerine yönelik denetimlerde paket içeriğinde bulunan gıdaların son tüketim tarihi ve etiket bilgileri kontrol edilmektedir.

SORUNLAR ALO GIDA 174 HATTINA BİLDİRİLECEK

Gıda hareketliliğinin arttığı ramazan ayı boyunca vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmeleri, denetimlerimizin etkinliğini artıracaktır. Ramazan ayı öncesinde olduğu gibi ramazan ayı içinde de gıda denetimleri büyük bir hassasiyetle devam edecektir.”

REKLAM ALANI