Giresun Adalet Sarayının temeli atıldı

Giresun Adalet Sarayının temel atma töreni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un da katılımıyla gerçekleşti.

Giresun Adalet Sarayının temeli atıldı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 16.03.2024
115
A+
A-

Törende Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Milletvekilleri Ertuğrul Gazi Konal, Ali Temür Nazım Elmas ve Vali Mehmet Fatih Serdengeçti, birer konuşma yaparak hayırlı olsun dileğinde bulundular.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, konuşmasında, “Bugün Giresun’da, 35 bin metrekare kapalı alana sahip olan ve teknolojinin tüm imkanlarını içerisinde barındıracak olan adalet sarayını temel atıyoruz. Burada özellikle 34 hâkim ve 39 savcının görev yapabileceği, icra müdürlükleriyle, adli destek ve mağdur hizmetleri müdürlükleriyle, denetimli serbestlik birimleriyle birlikte 33 adet duruşma salonu olacak. Bodrum artı zemin kat artı 4 kat ve yemekhane katıyla beraber, muhteşem bir mimariye sahip olan bu adalet sarayı, Giresun’u en güzel şekilde temsil edecektir. Özellikle özenerek yapılmış bir mimari ve geçmiş dönem milletvekilleri ile yeni dönem milletvekillerimizin, başsavcılığımızın ve komisyon başkanlığımızın desteğiyle, Giresun Adalet Teşkilatı’na yakışır bir mimaride olması için önemli bir eseri bugün yargımızın hizmetine sunuyoruz.

Bugün, 1967’den beri hizmet veren Giresun Cezaevi kapatılarak, daha uygun şartlarda Espiye’de inşa edildi. Şimdi ise Şebinkarahisar’da yeni bir cezaevi inşa etmek için 22 Nisan’da ihalesini yapacağız.

Bugün burada temelini attığımız Adalet Sarayı’nın, 700 gün gibi bir süre içerisinde inşallah tamamlanacağına inanıyorum.

Giresun’da şu anda 104 hâkim ve savcı görev yapıyor. Giresun’a boş gelmedik, sadece bir temel atma olmasın dedik. Giresun’umuzun ihtiyacı doğrultusunda 116 milyon TL değerinde, 36 tane hâkim-savcı konutu da yapacağız. Bugüne kadar hizmet veren eski cezaevi artık tarih olurken, yeni Adalet Sarayı’nın temelini atmanın gururunu yaşıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Törende konuşmaların ardından temel atma töreni gerçekleştirildi ve protokol üyeleri tarafından altyapı çalışmalarının başlaması için sembolik olarak ilk kazma vuruldu. Törene 27. Dönem Giresun milletvekilleri Kadir Aydın, Sabri Öztürk, 24. Dönem Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Adalet Bakan Yardımcıları Ramazan Can ve Niyazi Acar, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Zeynel Abidin Akkiraz, Giresun Adalet Komisyonu Başkanı Adem Karataş, Giresun İdare Mahkemesi Başkanı İlter Amil, AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz, MHP İl Başkanı Abdullah Karaosmanoğlu ve il protokolü ile davetliler katıldı.

REKLAM ALANI