Giresun Barosu avukatları Sivas Kongresi’nde

Türkiye Barolar Birliği, Cumhuriyetin 100’üncü yılında Atatürk’ün kurtuluş mücadelesinin yönetimini ilan ettiği Sivas Kongresinin yapıldığı günde anma törenlerine katıldı.

Giresun Barosu avukatları Sivas Kongresi’nde
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.09.2023
206
A+
A-

Giresun Barosu Başkanı Soner Karademir’in de katıldığı törenlerle ilgili barodan yapılan açıklamada, “Cumhuriyetimizin 100. yılında, Türkiye Barolar Birliği ve Avukatlar Vakfı’nın Atatürk’ün işgal ve emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesinin mihenk taşlarına yönelik yaptığı anma programlarından Samsun’a ayak basışı, Amasya, Erzurum Kongreleri münasebetiyle daha önce Samsun, Amasya ve Erzurum illerinde yaptığı sempozyumlardan sonra dördüncü ve son etabı olan 4 Eylül Sivas Kongresi gününde Sivas’ta yapılan programa Giresun Barosunu temsilen Baro Başkanı Soner Karademir katıldı” ifadelerine yer verilerek, tören ve diğer programlarla ilgili şunlar kaydedildi:

“Programa TBB Başkanı Erinç Sağkan ve TBB Yönetim Kurulu Üyeleri, farklı bölgelerden çok sayıda baro başkanı ve avukatlar ile vatandaşlarımız katıldı. TBB adına Atatürk Anıtına çelenk koyma töreni, Kongre Binası ve Atatürk’ün çalışmalarını yaptığı yerlerin ziyareti ile başlayan program Avukatlar Vakfı Başkan Yardımcısı İstanbul Barosu Üyesi Nazan Moroğlu, İstanbul Barosu önceki dönem başkanı Mehmet Durakoğlu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde görevli Prof Dr.Devrim Güngör, Doç.Dr.Fahri Gökçen Taner, Dr. Yaprak Öntan  tarafından ‘100 Yıllık Cumhuriyetin Ceza Hukuku’  konulu konferans  ile son buldu. Baro başkanlarımız 33 canımızı kaybettiğimiz sonradan Kültür Merkezi haline getirilen Madımak Oteli’ni de ziyaret etti.”

REKLAM ALANI