Giresun Barosundan Kadın cinayetine tepki

Giresun Barosu, ilimizde 14 Ocak 2024 günü yaşanan kadın cinayeti olayıyla ilgili bir açıklama yaptı.

Giresun Barosundan Kadın cinayetine tepki
REKLAM ALANI
Yayınlama: 15.01.2024
213
A+
A-

Yakın zamanda cinayet suçundan cezaevinden çıkmış şüpheli İ.Y. tarafından işlenen bu trajik olayda hayatını kaybeden Şengül Yeşilkaya için Giresun Barosu derin bir üzüntü içinde olduğunu belirtti.

Baro Yönetim Kurulu ve Kadın Hakları Komisyonu, olayın öğrenilmesiyle birlikte hemen harekete geçerek ailenin yanında yer aldı ve gerekli tüm fiili ve hukuki destekleri sağladı. Şüpheli İ.Y. yakalanarak kolluk kuvvetlerine teslim edildi ve ilk ifadesi alındı. Bugün Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilecek.

Baro, müteveffanın ailesine ilişkin resmi işlemlerin tamamlandığını ve cenazenin ailesi tarafından Karabük’te defnedilmek üzere akşam saatlerinde yola çıkarıldığını açıkladı.

Giresun Barosu, bu acı olay sürecinde Giresun Cumhuriyet Başsavcılığına, Giresun Belediyesine ve Giresun Emniyet Müdürlüğüne verdikleri destek için teşekkür etti. Ayrıca, failin en üst hadden cezalandırılması için sürecin yakından takip edileceği ve kadın cinayetlerine karşı mücadelelerinin devam edeceği vurgulandı. Giresun Barosu, kamuoyuna duydukları saygıyla bildiride bulundu.

REKLAM ALANI