Giresun Günleri başladı

Giresun Günleri başladı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 08.12.2023
Düzenleme: 08.12.2023 11:26
317
A+
A-

Giresun Federasyonu tarafından organize edilen etkinlik kapsamında, Atatürk Havalimanı’na kurulan çadırlarda birbirinden lezzetli ürünler ve el emeği göz nuru eserler sergileniyor.

Fındık, fındık ezmesi, Karadeniz yöresine özgü peynirler, Görele pidesi, karalahana çorbası gibi birçok yöresel lezzetin yanı sıra, kadınlar tarafından özenle yapılan el işleri ve geleneksel kıyafetler de ziyaretçilere tanıtılıyor. Giresun Valiliği ve ilçe belediyeleri de etkinliğe katkı sağlamak adına özel stantlar açarak, bölgenin turistik güzelliklerini gösteren görsellerle tanıtım yapıyor.

Giresun’dan gelen Muharrem Göktaş, etkinlik için getirdiği ballar aracılığıyla Giresun’un meşhur kestane ve kara kovan balını tanıtıyor. Göktaş, bu balların astım, bronşit ve nefes darlığı gibi sağlık sorunlarına iyi geldiğini belirtiyor. Peynir satıcısı Halil Taylan Kırdemir ise 2 bin 200 rakımlı yaylalarda otlayan hayvanların sütünden yapılan peynir ve tereyağını ziyaretçilere sunarak, Giresun’un enfes lezzetlerini tanıtıyor.

Tanıtım günleri boyunca birçok konser, gösteri ve etkinlik düzenlenecek ve bu renkli etkinlikler 10 Aralık tarihine kadar devam edecek. Giresun Günleri, ziyaretçilere yöresel lezzetlerin tadına varma ve geleneksel kültürlerini yakından tanıma fırsatı sunuyor.

REKLAM ALANI