Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlık ettiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına video konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, 2024 yılında yapılan istihdam çalışmaları ve mesleki eğitim faaliyetleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu toplandı
REKLAM ALANI
Yayınlama: 26.04.2024
26
A+
A-

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın 25 Nisan Perşembe günü saat 14.00’te başlattığı toplantıya Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Yakınoğlu, çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, meslek odası başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Toplantıda, istihdam ve mesleki eğitim konularında 2024 yılında yapılan çalışmalar ve elde edilen sonuçlar değerlendirildi.

Giresun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı, 2024 yılında 10 bin 730 iş arayan vatandaşın başvuruda bulunduğunu ve bin 780 kişinin işe yerleştirildiğini açıkladı. Ayrıca, 2024 yılında 69 kurs ve program düzenlendiği, bu programlara toplam 769 işsizin katıldığı belirtildi. Kurumun istihdam seferberliği kapsamında bin 347 işverenle irtibat kurduğu ve 5 bin 136 işsiz vatandaşla bireysel görüşme yaptığı bilgisi de paylaşıldı.

Toplantının son bölümünde, katılımcılar istihdam ve mesleki eğitimle ilgili görüş ve önerilerini paylaştı. Toplantı, alınan kararların özetlenmesi ve bir sonraki toplantının tarihinin belirlenmesiyle sona erdi. Bakan Vedat Işıkhan, toplantı hakkında yaptığı paylaşımda, “İllerimizde istihdamı ve güvenli iş ortamlarını destekleyen programları hayata geçirmeye devam edeceğiz, işsizlikle kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerine yer verdi.

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın
Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.